Gazet van Antwerpen Stad en Rand

David Guetta gekroond tot beste dj ter wereld

Dimitri Vegas & Like Mike volgen zichzelf niet op

- (eadp)

Het Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike volgt zichzelf niet op als beste dj ter wereld. Dat blijkt uit de lijst van het prestigieu­ze De Fransman David Guetta staat na negen jaar voor de tweede keer bovenaan.

DJ Magazine.

Het Belgische dj-duo verloor dit jaar de felbegeerd­e titel van beste dj ter wereld aan hitkanon David Guetta. De broertjes Thivaios staan wel op de tweede plaats. De Nederlands­e dj Martin Garrix op plek drie.

Voor ervaren

rot Guetta is het

een perfect verjaardag­scadeau, want op het moment van de uitreiking is hij net 53 jaar geworden. “Het is echt ongeloofli­jk”, reageert hij bij het magazine. “Ik denk dat ik me gelukkiger voel dan de eerste keer. Het is interessan­t, want het is een andere tijd. De dingen gaan veel sneller nu. Toen ik tien jaar geleden won, vond ik dat het laat kwam. Toen dacht ik al twee jaar: waarom win ik niet?”

Traditione­el wordt de lijst bekendgema­akt tijdens het Amsterdam Music Festival in een volgepakte Johan Cruijff Arena. Door corona was de editie dit jaar virtueel, met gestreamde optredens van onder meer Armin van Buuren, Afrojack en Guetta zelf. Het is al de 24ste keer dat het publiek de beste dj ter wereld kon kiezen. Dimitri Vegas & Like Mike zijn sinds 2013 niet weg te slaan uit de top 10, met onder meer vijf tweede plaatsten en twee keer de eerste plaats (2019, 2015). Andere Belgen in het lijstje zijn Lost Frequencie­s op plek 21, Charlotte De Witte op nummer 32 en MATTN (Anouk Matton, de vrouw van Dimitri Vegas) op plek 42.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Het Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike.
FOTO PHOTO NEWS Het Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium