Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stromae werkt aan nieuw album

Papaoutai, Ta fête, Formidable Alors on danse.

- (eadp)

of grote doorbraak Er was een tijd dat Brusselse artiest Stromae (35) – echte naam Paul Van Haver – niet van de internatio­nale hitlijsten weg te slaan was. Maar na (2013) bleef het op muzikaal vlak stil. Tot nu, want hij belooft dat er een nieuw album komt.

“Op een bepaald moment zal er een nieuw album aankomen, maar een datum heb ik niet echt.” Stromae heeft zich zijn muzikale plannen het afgelopen weekend laten ontvallen in de Franse krant Daarin heeft hij samen met zijn jongere halfbroer Luc Junior Tam en zijn vrouw Coralie Barbier, met wie hij samenwerkt bij het kledingmer­k Mosaert, een interview gegeven. Voor de fans, die al sinds in 2013 op een nieuw album wachten, is het een geruststel­ling.

Nochtans, zegt Stromae, is hij nooit gestopt met muziek maken. In 2018 verschenen nog als themalied bij de collectie Capsule N°5 van Mosaert, en een samenwerki­ng met de Franse rapper Orelsan. De grootste verrassing kwam eind vorig jaar, toen hij tijdens een optreden van Coldplay mee op het podium verscheen in Jordanië bij het nummer waar hij ook aan mee werkte.

Défiler

Gezondheid­sproblemen

Papaoutai, Ta féte

Libération.

Racine carrée

La pluie,

Arabesque,

Een periode heeft hij alles wat met muziek te maken had, wel onderbroke­n. Na zijn monsterlij­k succes wereldwijd met hits als

en kreeg hij te kampen met zware angstaanva­llen. Die werden uitgelokt door het malariamed­icijn Lariam, dat hij in 2015 moest slikken tijdens zijn tournee door Afrika en Rwanda, waar zijn vader vandaan komt. Een zeldzame

Alors on danse, bijwerking die er zwaar op ingehakt heeft. Twee jaar later ondervond hij nog steeds de gevolgen. “Het was echt héél heftig”, zei hij daarover destijds aan

“Ik ben echt gek geworden, ik was heel de tijd compleet verward, had angstaanva­llen en werd vaak misselijk.” Toen dacht hij niet meer aan muziek maken en optreden.

Dat is intussen veranderd. “Ik werk elke dag, met en voor anderen”, zegt hij. De artiest Stromae hoeft zich overigens niet aan de eisen van een platenmaat­schappij te houden, zodat niemand hem iets kan dicteren. Dus wanneer het album eraan komt en wat we ervan mogen verwachten, is nog koffiedik kijken.

Libération.

 ?? FOTO RR ?? Paul Van Haver (35), beter bekend als Stromae.
FOTO RR Paul Van Haver (35), beter bekend als Stromae.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium