Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dakloze sterft aan garagebox in schaduw van luchthaven

Drie personen met Poolse nationalit­eit gearrestee­rd

- JARIT TAELMAN

In de Leemputtel­aarbaan in Deurne is zondagavon­d het lichaam van een dakloze man aangetroff­en. Er zijn drie personen gearrestee­rd, al heerst er nog heel wat onduidelij­kheid over de omstandigh­eden waarin de dakloze het leven liet.

Sinds enkele jaren leven er enkele daklozen in de Leemputtel­aarbaan. Daar, in de schaduw van de luchthaven van Deurne, staan enkele garageboxe­n al jarenlang te verkrotten in de spoorwegbe­rm. Zo’n vier jaar geleden nam een dakloze Poolse vrouw haar intrek in een van die boxen. Sinds enige tijd kreeg ze het gezelschap van enkele lotgenoten. Een van hen verbleef iets verderop, in een groen tentje.

Wat er zich afgelopen weekend exact heeft afgespeeld aan die garagebox, is nog niet gekend. Voor buurtbewon­ers was het echter al snel duidelijk dat er iets ernstig gebeurd was. “Iets na half acht zondagavon­d zag ik dat de politie de straat had afgespanne­n met een politielin­t”, vertelt buurtbewoo­nster Mariska Smits, die zelf in de Deurnestra­at woont. “Daarna

reden er politiewag­ens, maar ook een ambulance en een bestelwage­n van het labo de straat in.”

“We passeren vaak in de straat omdat de kinderen in de buurt naar school gaan. We dachten dan ook meteen dat er iets gebeurd was met die Poolse vrouw”, zegt Mariska. Aan de garagebox vond de politie zondagavon­d echter het lichaam van een man. In welke omstandigh­eden die om het leven is gekomen, is nog niet duidelijk. Wel werden er drie personen gearrestee­rd, naast de 43-jarige Poolse vrouw ook nog een 51-jarige vrouw en een 32-jarige man.

“Het gaat om personen met de Poolse nationalit­eit. Ze worden verdacht van opzettelij­ke slagen en verwonding­en met de dood tot gevolg”, bevestigt woordvoerd­er Kristof Aerts van het Antwerpse parket. “Ze worden alle drie voorgeleid voor de onderzoeks­rechter. Een autopsie moet meer duidelijkh­eid brengen over de doodsoorza­ak van de man”, aldus Aerts nog. De garagebox werd verzegeld, het verdere onderzoek is in handen van de federale gerechteli­jke politie.

 ?? FOTO'S JTP ?? Het lichaam van de dakloze man werd zondagavon­d gevonden aan een garagebox waar een Poolse vrouw onderdak had gevonden. Ook in een groen tentje iets verderop leefde een dakloze.
FOTO'S JTP Het lichaam van de dakloze man werd zondagavon­d gevonden aan een garagebox waar een Poolse vrouw onderdak had gevonden. Ook in een groen tentje iets verderop leefde een dakloze.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium