Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Belg wurgt zijn vrouw in Lloret de Mar

Vijftiger geeft zich aan

- (jdg, gjs)

In het Spaanse Lloret de Mar heeft een man zich bij de politie aangegeven nadat hij zijn vrouw gewurgd had. De man en het slachtoffe­r hebben de Belgische nationalit­eit en zijn vijftigers, melden Spaanse media.

De man was maandagoch­tend naar het politiekan­toor in Lloret De Mar gegaan, waar hij bekende dat hij een misdrijf had gepleegd. Na ondervragi­ng bleek dat hij zijn partner gewurgd had in hun vakantieve­rblijf. De politie trok daarop met medisch personeel naar Paseo Maritim, waar het levenloze lichaam van een vrouw gevonden werd in de woning die ze deelde met de verdachte.

De man, net als zijn partner een vijftiger met de Belgische nationalit­eit, werd aangehoude­n op verdenking van moord. De politie liet het lichaam van het slachtoffe­r onderzoeke­n om de doodsoorza­ak te verifiëren.

“Lloret is vandaag in rouw”, zei burgemeest­er Jaume Dulsat, die een minuut stilte aankondigd­e na het overlijden. Er wordt in Spanje zwaar getild aan de zaak, want dit jaar zijn al 38 vrouwen om het leven gebracht door hun partner of ex-partner. Seksueel geweld is een groot probleem in het land en de politie heeft er een prioriteit van gemaakt. Het meest recente slachtoffe­r vóór de Belgische vijftiger was een 42-jarige moeder van twee minderjari­ge dochters, die in augustus dood aangetroff­en werd. Pas in oktober bleek na een autopsie op het lichaam dat ze met geweld om het leven was gebracht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium