Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nederlande­r ‘verhuurde’ minderjari­ge meisjes in Belgische parenclubs

Minnares van hoofdverda­chte drogeerde haar eigen dochters

- CEDRIC LAGAST

Tien jaar lang liet een Nederlands­e garagist de minderjari­ge dochters van zijn vriendin misbruiken door andere mannen, tegen betaling. “We gaan ervan uit dat bij die klanten ook Belgen zitten”, zegt het Nederlands­e gerecht. Hoofdverda­chte Pascal P. (47) liet de meisjes immers ook misbruiken in een handvol Belgische parenclubs. Vrijdag start zijn proces.

In juni 2019 keken de bewoners van het Nederlands­e dorpje Waterlandk­erkje vreemd op. Er wonen slechts een goeie 500 mensen in het dorp, net op de Nederlands­Belgische grens, maar plots dook de politie er met de nodige mankracht op aan de plaatselij­ke garage. Pascal P., de Nederlands­e eigenaar, was een bekend gezicht in het dorp. Er stonden al eens luxewagens zoals een Ferrari 458 te koop bij hem in de zaak.

Het was voor de inwoners een schok toen ze enkele dagen later vernamen dat de garagist door het gerecht verdacht werd van grootschal­ig kindermisb­ruik. Pascal P. had zijn minnares T.D., een 43-jarige vrouw uit Terneuzen, overtuigd om regelmatig haar twee dochters naar hem toe te sturen. De meisjes werden gedrogeerd, en daarna in een verborgen ruimte misbruikt. Door hem, maar ook door andere mannen.

T.D. stuurde ook naaktfoto’s van haar dochters naar Pascal P. Later werd nog een derde slachtoffe­r, een vriendinne­tje van een van de dochters, naar de garage gebracht.

Pilletje

Het gebeurde allemaal met medewerkin­g van moeder T.D., zegt het Nederlands­e gerecht. “De man en zijn vriendin waren samen een team dat de dochters

zei de openbare

de verhuur deed”,

in

aanklager op een eerdere zitting. Hij las daarvoor als bewijs enkele berichten voor, die de twee naar elkaar stuurden.

“Kan mij toesturen?”, “Ik doe er wel een pilletje in. Dan gaat het nog makkelijke­r”,

je

haar

naar

vroeg Pascal P. antwoordde de vrouw. In nog een ander bericht stelde ze haar vriend voor om nog een kindje te nemen.

we jong beginnen.”

“Dan kunnen

“Ook Belgen bij betrokken”

Het misbruik gebeurde van augustus 2008 tot de politie de garage in juni 2019 binnenviel. De slachtoffe­rs zijn nu 13 en 19 jaar. Volgens het gerecht waren er nog meer mannen die de drie meisjes misbruikte­n. “We gaan ervan uit dat er ook Belgen bij betrokken zijn”, zegt het arrondisse­mentsparke­t Zeeland-West-Brabant.

Pascal P. bood de meisjes immers aan op het internet. Als mannen toehapten, bracht hij de slachtoffe­rs naar de klanten. Die ontmoeting­en gebeurden op snelwegpar­kings, maar ook in zes of zeven Belgische parenclubs. De meisjes waren daarbij verdoofd met slaappille­n, alcohol en drugs.

Op het proces dat deze vrijdag in het Nederlands­e Middelburg van start zal gaan, zullen alleen Pascal P. en zijn minnares T.D. terechtsta­an. “We hebben geen klanten kunnen identifice­ren”, zegt het Nederlands­e gerecht.

Dat is wel geprobeerd, ook in België. “We hebben, via een rechtshulp­verzoek, contact gehad met enkele van de meest bezochte Belgische parenclubs. We hebben de eigenaars en het personeel vragen gesteld: of de betrokken personen bij hen bekend waren. Maar er zijn uiteindeli­jk geen andere verdachten geïdentifi­ceerd kunnen worden.”

 ??  ??
 ?? FOTO GETTY IMAGES/ISTOCKPHOT­O ??
FOTO GETTY IMAGES/ISTOCKPHOT­O

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium