Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voedselcon­tainers aan de ingang

- TOMMY MAES

Net als andere dierenpark­en is het Pakawi Park in Olmen (Balen) gesloten door de lockdown. Sympathisa­nten steunen het park met giften of brengen groenten en fruit zodat de dieren niets tekortkome­n. Binnenkort wordt er een container aan de ingang geplaatst om voedsel in ontvangst te nemen.

De tweede lockdown ging vorige week van start. Ook het Pakawi

Park, voorheen bekend als de Olmense Zoo, moest sluiten. Maar de kosten voor voeding en verzorging van de dieren blijven natuurlijk lopen. Sympathisa­nten zetten daarom steunactie­s op voor het dierenpark.

Een trouwe bezoeker heeft via het steunplatf­orm van het park een geldinzame­ling gestart. Wie wil, kan tot 16 december een bedrag storten. In enkele dagen tijd is er al meer dan 1.400 euro ingezameld. “Eigenlijk had ik deze actie al een aantal dagen voor de start van de lockdown opgezet”, zegt initiatief­neemster Leen Gevers. “Toen de horeca dicht moest, kreeg ik al het idee om het park op deze manier te steunen. Ik kom heel vaak naar het Pakawi Park met mijn zoontje, bijvoorbee­ld om te fotografer­en of gewoon om naar de dieren te kijken. Dat moet ik nu missen. Met mijn steunactie wil ik mijn steentje bijdragen. Dat er al zo’n bedrag bij elkaar is gebracht, maakt me blij. Ik heb al veel positieve reacties gehad van andere trouwe bezoekers.”

Daarnaast komen verschille­nde mensen spontaan groenten en fruit aanbieden voor de dieren. Dat was ook het geval tijdens de vorige lockdown. Toen had het dierenpark zelfs een container geplaatst om het voedsel in ontvangst te nemen.

Kalmere periode

“We zijn iedereen dankbaar voor deze steun”, zegt Wim Verheyen, medezaakvo­erder van het Pakawi Park. “We hadden zelf nog geen oproep gedaan naar extra voedsel voor de dieren, maar er komen dus wel mensen met groenten, fruit en granen. Daarom zetten we binnenkort opnieuw een container klaar. Van diverse winkels in de regio krijgen we eventuele overschott­en van groenten en fruit, dus eigenlijk hebben we op dat vlak voldoende.”

“We zijn aan het nadenken hoe we op een efficiënte manier extra voeding voor de dieren kunnen verzamelen. Zo denken we er bijvoorbee­ld aan om een webshop op te starten waar je specifieke voeding kunt bestellen voor de dieren. Denk maar aan zaken als luzernehoo­i, speciale voedingsko­rrels of meelwormen. Het is natuurlijk jammer dat we dicht moeten door de lockdown, maar voor veel sectoren is het nu moeilijk. We zitten sowieso in een kalmere periode, dus we hopen dat we dit voorjaar zeker weer kunnen openen.”

steun.pakawipark.be/ project/28754

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium