Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tweede helling voor Parkbrug is onderweg

Werken starten volgende week

-

Een deel van de Napoleonka­ai en de Entrepotka­ai op het Eilandje wordt vanaf maandag drie weken gesloten voor alle verkeer. Dan starten de werken voor de plaatsing van de fietshelli­ng aan de Parkbrug. Die brug verbindt Park Spoor Noord, over de Noorderpla­ats, met het Eilandje.

Aan de kant van het Eilandje heeft de Parkbrug alleen een lift en een trap met een fietsgoots­ysteem.

De bedoeling is dat er in het voorjaar een fietshelli­ng bij komt.

In februari zijn de werken aan de helling gestart. Volgende week start, vanaf maandag 16 november, de opbouw van een kraan aan het Willemdok op de hoek van de Napoleon- met de Entrepotka­ai. Diezelfde week moeten ook de onderdelen voor de nieuwe fietshelli­ng geleverd worden.

De twee daaropvolg­ende weken worden gebruikt om de onderdelen van de helling in elkaar en op hun plek te zetten. Omdat zowel het transport als de constructi­e een omvangrijk werkje het gebied afgesloten verkeer.

is, wordt voor het

Nadien moet de fietshelli­ng nog afgewerkt worden. Dat betekent onder meer balustrade­s plaatsen, schilder- en laswerken, een fietspad op de helling aanleggen en verlichtin­g plaatsen. Tijdens deze periode is het gebied niet meer afgesloten voor het verkeer. Als alles volgens plan verloopt kan de fietshelli­ng in het voorjaar in gebruik genomen worden.

Het ontwerp is, net zoals dat van de Parkbrug, van Ney & Partners. De helling wordt 140 meter lang en krijgt een lusvormig ontwerp in een witte, lichte staalstruc­tuur om het gewicht op de bestaande structuur te beperken. De Parkbrug verbindt sinds de zomer van 2016 Park Spoor Noord met het Eilandje.

 ?? FOTO NATTIDA-JAYNE KANYACHALA­O ?? Volgende week worden de onderdelen van de nieuwe fietshelli­ng geleverd en in elkaar gezet. Dat betekent dat een deel van de Napoleonen Entrepotka­ai drie weken afgesloten is voor het verkeer.
FOTO NATTIDA-JAYNE KANYACHALA­O Volgende week worden de onderdelen van de nieuwe fietshelli­ng geleverd en in elkaar gezet. Dat betekent dat een deel van de Napoleonen Entrepotka­ai drie weken afgesloten is voor het verkeer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium