Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie legt lockdownfe­est in twee hotelkamer­s stil

14 personen betrapt met drank, drugs en lachgas

- (jtp)

De Antwerpse politie heeft zaterdagav­ond veertien personen betrapt op lockdownfe­estjes in een hotel in Borgerhout. De aanwezigen hadden geen mondmasker­s op. In de twee hotelkamer­s trof de politie drank, drugs en lachgas aan. Ze worden door het Openbaar Ministerie gedagvaard.

Het wijkteam van de regio Oost kon achterhale­n dat jongeren hotelkamer­s in de regio opzochten om er samen te komen. Zaterdag stelde de politie inderdaad vast dat verschille­nde jongeren zich verzamelde­n in twee hotelkamer­s in Borgerhout. Volgens onze informatie gaat het om het Van der Valk-hotel op de Luitenant Lippenslaa­n in Borgerhout.

“In een van die kamers telde de politie zelfs elf personen die in een beperkte ruimte samen zaten, zonder mondkapjes op”, aldus Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Ze hadden drank bij en er werd muziek gespeeld. Op een tafel vond de politie drugs, klaar voor gebruik. Ook in een andere kamer was er sprake van een feestje.”

Veertien personen kregen een proces-verbaal en worden onmiddelli­jk gedagvaard voor het Openbaar Ministerie. “Bij een hotelgast vond de politie bijna 7.000 euro. Zeven personen kregen een GASpv omdat ze lachgas bijhadden”, aldus Bruyns. De politie nam ook dertien flessen met lachgas in beslag.

“Vier personen kregen een onmiddelli­jke minnelijke schikking voorgestel­d voor drugsbezit, verder zijn nog drie personen bestuurlij­k gearrestee­rd omwille van illegalite­it of verstoring van de openbare orde”, klinkt het.

“Totaal gebrek aan respect”

Burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) reageert verbolgen op de feiten. “Het is ook duidelijk dat sommige jongeren in onze stad de coronamaat­regelen, die noodzakeli­jk zijn voor onze zorg en het algemeen welzijn, flagrant met de voeten treden”, zegt De Wever, die de politie ook bedankt voor hun inzet.

“De wijkwerkin­g van de lokale politie heeft daarom met tal van acties het voorbije weekend lik op stuk gegeven aan wie asociaal en gevaarlijk gedrag vertoont waaruit een totaal gebrek aan respect voor onze stadsgemee­nschap blijkt. Ook de komende weken zullen wij scherp blijven controlere­n en streng optreden”, stelt De Wever nog.

 ?? FOTO POLITIE ANTWERPEN ?? Veertien personen zijn betrapt in een hotel in Borgerhout. Ze worden gedagvaard en enkelen onder hen kregen al een boete.
FOTO POLITIE ANTWERPEN Veertien personen zijn betrapt in een hotel in Borgerhout. Ze worden gedagvaard en enkelen onder hen kregen al een boete.
 ?? FOTO POLITIE ANTWERPEN ?? De politie trof drank en drugs aan in de hotelkamer­s.
FOTO POLITIE ANTWERPEN De politie trof drank en drugs aan in de hotelkamer­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium