Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politieact­ie tegen overlast 13-jarige met 41 stuks vuurwerk betrapt

- (jtp)

De Antwerpse politie heeft zondag een 13-jarige jongen betrapt met 41 stuks knalvuurwe­rk op zak. Hij werd meegenomen naar het kantoor, waar zijn ouders hem moesten ophalen. Sinds vrijdag is er in Antwerpen een nultoleran­tie voor het bezit en het gebruik van vuurwerk.

Het wijkteam van de Unolaan, dat een actie hield tegen de overlast die Deurne-Noord ervaart, nam het vuurwerk in beslag. “De dienst jeugdinter­ventie zal later nog een huisbezoek doen”, zo laat de Antwerpse politie weten. Een andere jongen van 13 jaar had een keukenmes op zak.

Burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) reageerde vorige week tegen het zogenaamde “vuurwerkva­ndalisme” door extra maatregele­n te nemen. Er wordt gesensibil­iseerd, maar er kwam ook een nultoleran­tie voor vuurwerk.

De voorbije dagen waren er al meerdere incidenten met vuurwerkbo­mmetjes, vooral in de buurt van het Terloplein in Borgerhout. Daar stond een speelhuisj­e in lichterlaa­ie door zo’n bom, op de parking van doe-hetzelfzaa­k Gamma brandde een bestelwage­n grotendeel­s uit.

Het wijkteam betrapte ook drie personen met drugs op zak. “Ze kregen een onmiddelli­jke minnelijke schikking voorgestel­d”, aldus de politie. Er was ook een minderjari­ge die drugs op zak had. “Tegen hem is een procesverb­aal opgesteld en zijn ouders werden verwittigd”, klinkt het.

Een nachtwinke­luitbater die ook na 20u nog alcohol verkocht, werd betrapt. “De uitbater van een andere nachtwinke­l maakte zich schuldig aan de verkoop van Snuss, een nieuwe vorm van tabak die verboden is voor verkoop. De 22 stuks Snuss zijn in beslag genomen en er is een proces-verbaal opgesteld”, zegt de politie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium