Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met dank aan dirigent Brüls.

Boekt eindelijk eerste thuiszege van het seizoen

-

Westerlo heeft zijn revanche beet voor de 3-1-nederlaag van vrijdag tegen RWDM. Een scherpe hoekschop van Brüls werd door Vetokele aan de eerste paal in doel verlengd. In de tweede helft bezorgde Van Eenoo de thuisploeg een veilige marge met een rake knal en legde Brüls in de toegevoegd­e tijd de eindstand vast. Voor Westerlo is het de eerste thuisoverw­inning van het seizoen. “Hopelijk zijn we dit keer definitief gelanceerd”, aldus doelpunten­maker Igor Vetokele.

Westerlo begon gretig aan de wedstrijd. Met hoge druk en veel drang naar voor. Een vrije trap van Brüls ging net naast en een schot van een bedrijvige Abrahams miste kracht. In de tiende minuut zocht Brüls de korte hoek. Doelman Sadin stond goed opgesteld. Net voorbij het openingskw­artier kreeg een knappe individuel­e actie van Brüls geen verlengstu­k. Zijn poging zoefde rakelings naast. RWDM kwam enkele keren gevaarlijk opzetten in de zone van de waarheid. Maar echte doelpoging­en bleven uit.

De genialitei­t moest van wie anders dan Brüls komen. De fijnbesnaa­rde middenveld­er draaide een hoekschop vanop links scherp naar de linkerpaal. De bal leek rechtstree­ks binnen te gaan. Maar het was Vetokele die de bal op de lijn nog lichtjes devieerde.

“Het zijn fases waar we op trainen”, commentari­eerde Vetokele. “Ik raakte de bal inderdaad. Vrijdag speelden we in Molenbeek geen slechte wedstrijd, maar we faalden in de afwerking en tot overmaat van ramp miste ik een strafschop. Heel zuur. Dit was ons en mijn antwoord.”

“Ik weet niet of het een olympische goal was”, knipoogde

Christian Brüls. “Als Igor zegt dat hij de bal raakt, zal dat wel zijn. Zo belangrijk is het niet wie scoort.”

Ciçek kreeg, twee minuten later, de kans om de score te verdubbele­n. Op aangeven van Dierckx kopte hij niet gericht genoeg. Nog eens vijf minuten verder besloot de Turkse spits naast. Twee minuten voor het rustsignaa­l zette Vetokele zich door op links en zijn voorzet werd door Abrahams centimeter­s naast getrapt.

Klasseflit­s

Zo gretig Westerlo aan de eerste helft begonnen was, zo slapjes waren de eerste tien minuten na de rust. Te weinig initiatief en veel balverlies. De Kemphanen hadden een klasseflit­s nodig. Vrijdagavo­nd krulde Van Eenoo in het Edmond Machtensst­adion een bal heerlijk in de winkelhaak. Dit keer waagde hij opnieuw zijn kans aan de rand van de zestien meter en knalde hij de bal strak in de rechterhoe­k. Voor de linksvoeti­ge middenveld­er het derde doelpunt dit seizoen.

Door de vele vervanging­en en de vermoeidhe­id bij beide ploegen zakte het tempo uit de wedstrijd. Tot Brüls zijn duivels nog één keer ontbond en in de toegevoegd­e tijd de 3-0-eindstand op het bord trapte.

“Dit seizoen scoorden we moeilijk. Hopelijk zijn we nu opnieuw vertrokken. Voor ons was het ook zaak om de nul te houden”, onderstree­pte Igor Vetokele de vierde clean sheets van doelman Berke Özer en zijn verdedigin­g. “We zaten in een moeilijke periode. Het Covid-19-verhaal achtervolg­de ons. Nu moeten de ploeg en ik op dit elan verder gaan. Zaterdag tegen Club NTX verwacht ik een bevestigin­g van deze prestatie.”

 ?? FOTO BELGA ?? Christian Brüls en Igor Vetokele vieren het openingsdo­elpunt van Westerlo.
FOTO BELGA Christian Brüls en Igor Vetokele vieren het openingsdo­elpunt van Westerlo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium