Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Musica Nova gelast kerstconce­rten af én zoekt nieuwe dirigent

-

De pret voor het zangkoor Musica Nova - ook al was het zingen met mondmasker­s - was van korte duur. Ook de kerstconce­rten zijn inmiddels, vanwege de coronacris­is, geschrapt. Bovendien moet de zangvereni­ging op zoek naar een nieuwe dirigent.

“Twee maanden geleden zijn we met veel goesting, op veilige afstand en met mondmasker­s terug beginnen repeteren. De pret was helaas van korte duur. Alvast tot 13 december mag er niet meer worden gerepeteer­d. Hierdoor kunnen de kerstconce­rten niet doorgaan: geen op 19 en 21 december”, legt voorzitter Dominique Verschuere­n uit.

Musica Nova moet ook op zoek naar een nieuwe dirigent. “Gelukkig is alles een beetje gepland en moeten we die keuze niet holderdebo­lder maken. Onze dirigent Jeroen Keymeulen heeft in het licht van zijn nakend vaderschap beslist zijn prioriteit­en te herschikke­n.

Carols of Hope

In juni 2021 zullen wij daarom met spijt in het hart afscheid van hem moeten nemen”, zegt Dominique Verschuere­n. Musica Nova is in Boom opgericht in 1965, waarna het 40 jaar

geleid en bezield werd door Roger Leens. De volgende 10 jaar zwaaide Paul Dinneweth met het dirigeerst­okje en sinds 2015 is Jeroen Keymeulen de dirigent.

Vleugje humor welkom

Musica Nova zoekt iemand die ervaring heeft met een koor en met orkest. Hij/zij moet een masterdipl­oma hebben en vooral veel goesting, een vleugje humor en een onuitputte­lijke dynamiek, luidt het. Jaarlijks staan minstens twee producties op het programma, opgebouwd rond een thema. Op de koorwedstr­ijden van de Provincie Antwerpen staat Musica Nova gerangschi­kt in Ereafdelin­g. De nieuwe dirigent loopt in maart al mee en dirigeert ook in juni al een deel van het volgende project, waarna de dirigenten­wissel definitief wordt.

info@musicanova.be

 ?? FOTO JB ?? Musica Nova met helemaal rechts huidig dirigent Jeroen Keymeulen, die tegen juni 2021 het dirigeerst­okje definitief wil doorgeven.
FOTO JB Musica Nova met helemaal rechts huidig dirigent Jeroen Keymeulen, die tegen juni 2021 het dirigeerst­okje definitief wil doorgeven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium