Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Narcist

Wat denk je nu zelf? Trump is een narcist. Hij zal uiteindeli­jk zijn nederlaag moeten toegeven. Maar hij blijft nog even aan de macht. Hij kan nog schade berokkenen, vooral voor zichzelf. Eerlijk gezegd begrijp ik de juristen niet die zich daarmee willen bezighoude­n.

WILLY BEYERS,

Fraude

HUGO JANVIER,

JAN VERHEYEN,

ESSEN

Ik vind dat Trump overschot van gelijk heeft om de nederlaag niet te aanvaarden. Hij heeft gelijk dat er fraude is gepleegd met het stemmen per brief. Vermoedeli­jk hebben de aanhangers van Biden de mensen thuis gaan helpen om de kiesbrieve­n in te vullen.

HOBOKEN

Romeinse keizer

Het is onbegrijpe­lijk dat een man als Trump zoals een Romeinse heerser de Verenigde Staten de wet kon opleggen. Hij beschouwde Amerika bijna als een privéeigen­dom. Het is ongelofeli­jk dat die man toen is verkozen. Waren toen ook alle stemmen correct geteld?

LOWIEKE WINETOU,

MORTSEL

Steun verliezen

Trump zal zich niet snel neerleggen bij de nederlaag. Maar hij zal de steun van zijn partij verliezen en dan zal hij moeten toegeven dat hij verloren heeft. Zelf verkondige­n dat hij verslagen is, dat zal hij nooit over zijn lippen krijgen.

ETIENNE DE BONDT,

NIEL

Plotse ommekeer

Donald Trump zal zich niet snel neerleggen bij de nederlaag. Ik vind het wel opmerkelij­k dat Trump in de swingstate­s eerst de meeste stemmen had. Ineens was er een ommekeer. Dit vind ik onbegrijpe­lijk.

TURNHOUT

Coronacris­is

Het is heel ongemakkel­ijk om als zittende president niet herverkoze­n te worden. Wellicht zal Trump nooit op een eerlijke manier toegeven dat hij verloren heeft. Ik ben trouwens benieuwd naar wat het Hooggerech­tshof zal doen. Indien de coronacris­is er niet was, had hij vermoedeli­jk meer kans gehad om herverkoze­n te worden. Zijn aanpak kreeg veel kritiek. De economisch­e cijfers kregen hierdoor een flinke knauw.

PHILIP BRUGHMANS,

JO VAN DER WILT,

ANTWERPEN

Trump heeft verloren

Het is ondertusse­n wel duidelijk dat Trump deze verkiezing­en verloren heeft. Trump is iemand die te pas en te onpas zegt waar het op staat. Soms komt dat hard aan bij sommigen. Joe Biden is meer een gladde paling, zoals de meeste politici in België. Dit wil niet zeggen dat ik het altijd eens ben met Trump, maar je weet wat je aan hem hebt. Dat gevoel heb ik niet met Joe Biden en met de meerderhei­d van onze politici.

LOMMEL

20 januari 2021

Verliezen is nooit prettig, maar een beetje waardighei­d tonen is niet slecht. Voor een narcistisc­he man is dit heel moeilijk. Laat Trump maar stilletjes vertrekken.

Ik ben benieuwd hoe Trump zal reageren op 20 januari 2021, als Biden wordt geïn- augureerd.

RIA PAUWELS,

HULSHOUT staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

De Botanische tuin

Ik wil de beheerders van de Botanische tuin in de Leopoldstr­aat felicitere­n. Deze gemotiveer­de arbeiders voeren hun taak schitteren­d uit. Helaas zijn er, voornameli­jk na een weekend, nog altijd jongeren die allerlei vuilnis op of naast de zitbanken achterlate­n. We wonen hier nu vijf jaar. In die tijd hebben we nog nooit een geüniforme­erde gezagsdrag­er in de tuin gezien. De mensen in ’t Stad verdienen beter.

JOZEF VERMEIREN,

GEERT MESSIAEN,

JEF VAN MEENSEL,

ANTWERPEN

Positieve signalen

De coronacijf­ers dalen. Dat zijn positieve signalen. Politici, virologen en experten blijven de sluiting van de horeca inroepen als een noodzakeli­jke maatregel. Maar klopt dit wel? Ik wil dit even verduideli­jken en nuanceren. In Nederland zijn de scholen een broeihaard van besmetting­en en goed voor 33%. Dat is zo volgens de bronopspor­ing.

In België kan men geen cijfers van broeihaard­en opgeven omdat er geen bronopspor­ing is. We mogen niet ontkennen dat het afbouwen van het testen ongetwijfe­ld mee aan de oorzaak ligt van de daling. Stop alstublief­t om de genomen maatregele­n op te hemelen. Het is verkeerd om zonder enig bewijs de horeca te viseren. Laat ons vooral blij zijn om de dalende trends.

ROESELARE

Winkelen op afspraak

N-VA pleit ervoor om verkoop op afspraak mogelijk te maken voor winkels waar ‘click en collect’ niet mogelijk is. Je kunt dit vergelijke­n met onze afspraken bij de huisarts voor onze medische verzorging. Ik vind dit een goed idee voor het mentale welzijn. Dit is goed voor de handelaars die niet-essentiële producten verkopen. De handelaars kunnen zo hun inkomsten gedeelteli­jk goedmaken. Voor restaurant­s is take-away doenbaar, maar voor de aankoop van kledij en schoenen is dit praktisch onmogelijk. Men moet de juiste maat kunnen aanschaffe­n. Dus open alle handelszak­en voor niet-essentiële producten. Dat kan op afspraak en alle opgelegde veiligheid­smaatregel­en moeten gerespecte­erd worden door handelaars én klanten.

WILRIJK

 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium