Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik denk dat we veel fans blij maken”

- (dewo)

“I’m back, bitches.” Maandag kondigde Geike Arnaert haar comeback als zangeres bij Hooverphon­ic aan, afgelopen nacht stond al meteen een nummer online. in dit geval, een nieuwe versie van de bekende hit. Alex Callier en gitarist Raymond Geerts zijn alvast in hun nopjes met Arnaerts terugkeer, al betekent die de uittrede van huidige zangeres Luka Cruysbergh­s.

Het was niet gepland, zegt Alex Callier (47). Een paar maanden geleden was er zelfs nog geen sprake van dat Geike Arnaert (41) zou terugkeren naar Hooverphon­ic, de band waar ze elf jaar lang achter de microfoon stond. Maar toch zijn ‘the magnificen­t three’, zoals de Japanners hen destijds omschreven, terug bijeen. “Het zaadje is niet zo lang geleden geplant”, legt

Callier uit. “Geike belde me over iets praktisch. Het werd een joviaal gesprek, waarin ik haar vertelde dat we bezig waren met de voorbereid­ing van de twintigste verjaardag van ons album

En opeens bleek dat we weer zin hadden om samen te werken. Niet eenmalig,

Magnificen­t

Mad About

Tree.

she’s here to stay.”

Moeilijke beslissing

You,

The

Hernieuwde liefde dus. Van 1997 tot 2008 gaf Arnaert de teksten van Callier een stem. Zij zong de originele versie in van

een van Hooverphon­ics grootste hits. Nochtans was ze lang niet de eerste zangeres die met Callier en gitarist Raymond Geerts in zee ging. Al drie zangeresse­n waren haar voorgegaan. Nadat ze de band had verlaten, zouden er nog een vijftal volgen.

De laatste was Luka Cruysbergh­s (19), waarmee de band afgelopen voorjaar had moeten deelnemen aan het Eurovisies­ongfestiva­l. De terugkeer van Arnaert betekent meteen dat zij plaats moet maken. “Dat was geen gemakkelij­ke beslissing”, geeft Callier toe. “Dit was ook allemaal niet zo gepland. Luka is een fantastisc­he zangeres, met bakken talent. Ik ben dan ook erg blij dat ze aan een eigen single werkt. En als ze dat wil, zal ik haar ook solo blijven begeleiden.”

Op Instagram leek Cruysbergh­s zelf heel rustig onder alle heisa. “Ik wens Geike en Hooverphon­ic het allerbeste”, klonk het. “Nu is het tijd om mijn eigen weg te gaan.” Dat deed Arnaert destijds ook. Nadat ze uit Hooverphon­ic was gestapt, scoorde ze met de Nederlands­e popgroep BLØF een megahit met bracht ze twee soloplaten uit.

Dat ze terugkeert naar Hooverphon­ic, betekent trouwens niet dat ze haar solocarriè­re opgeeft. “Het wordt wat multitaske­n de komende tijd”, zegt ze met een glimlach. “Maar de goesting was te groot om er weer voor te gaan, samen met Alex en Raymond. Weet je, wij zijn destijds niet met ruzie uiteen gegaan, zoals hier en daar werd beweerd. Ik had gewoon nood aan wat ademruimte. Ik wou nieuwe dingen uitprobere­n.”

“Intussen hebben zowel Geike als wij bewezen dat we ook apart van elkaar mooie dingen kunnen maken”, vult Callier aan. “En tenslotte … dit is Hooverphon­ic in zijn ultieme vorm. We hebben ook gevoeld dat veel mensen Geike als dé zangeres van de band beschou

Zoutelande

en wen. Hoe dat komt, weet ik zelf ook niet precies. Het is een bepaalde chemie. Geikes stem op mijn arrangemen­ten, dat raakt blijkbaar een gevoelige snaar. Ik denk dus dat we hier veel fans blij mee gaan maken.”

Nieuw nummer voor Eurosong

Arnaerts rentree werd maandagavo­nd al gevierd met een nieuwe versie van

maar intussen is de band al volop bezig aan nieuw materiaal. “Waaronder een nieuw nummer voor het Songfestiv­al”, zegt Callier. “Daar gaan we met Geike aan deelnemen in mei volgend jaar. Kort daarvoor willen we onze nieuwe plaat uitbrengen. Idealiter is die klaar eind maart, begin april. Er liggen dus nog mooie momenten in het verschiet.”

You,

Mad

About

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium