Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een oude droom die eindelijk uitkomt”

Dave start herenkledi­ngzaak Atelier Kostuum Clement

-

De 48-jarige Dave Elseviers opende zopas op de Hoevenseba­an Atelier Kostuum Clement, een zaak in herenkledi­ng en maatwerk. Dave studeerde in 1990 af in de laatste lichting herenkledi­ng in Maris Stella.

Dave Elseviers heeft al verschille­nde jobs gedaan, maar zijn droom om ooit een eigen zaak in herenkledi­ng te starten, heeft hij nooit opgeborgen. “In maart en april van dit jaar heb ik dan een businesspl­an opgesteld. Het werd toen allemaal een beetje concreter. Ik heb vroeger nog wel iets meer dan twee jaar in Brasschaat een zaak in herenkledi­ng gehad. Dat was toen een vriend van mij, John Heikamp, twee weken na de opening van zijn zaak Costumize op de Bredabaan verongeluk­te. Ik heb die zaak toen gedurende twee jaar verdergeze­t”, blikt Dave terug.

“Daarna heb ik als schrijnwer­ker en als magazijnie­r in de haven gewerkt. Voor mijn kledingzaa­k ben ik eerst in Brasschaat naar een pand gaan zoeken, maar die bleken nogal duur uit te vallen. Hier in de Essenhouts­traat zit ik net buiten het centrum van Kapellen, maar ik moet het natuurlijk niet hebben van de passage. Ik heb hier twee privé parkeerpla­atsen”, gaat Dave verder. Atelier Kostuum Clement werkt voornameli­jk op afspraak. “Ik werk in vier stappen. Tijdens de kennismaki­ng probeer ik te achterhale­n wat de klant wil. Dan overlopen we alle mogelijkhe­den en doen we het paswerk. Ik probeer zo veel mogelijk te sturen, maar de klant beslist uiteraard zelf. Als alles gekozen is, dan duurt het ongeveer vier weken vooraleer het pak geleverd is. De gemiddelde prijs schommelt tussen 650 en 750 euro.”

“Ik heb mijn zaak Atelier Kostuum Clement genoemd. Clement was mijn grootvader, ik woon nog altijd in zijn huis. De naam is dus een eerbetoon aan hem”, besluit Dave.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Dave Elseviers in zijn pas geopende Atelier Kostuum Clement.
FOTO JAN BRYS Dave Elseviers in zijn pas geopende Atelier Kostuum Clement.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium