Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tot 7 jaar voor invoer 1,2 ton coke

-

Vier mannen hebben celstraffe­n tot zeven jaar gekregen voor de invoer van 1.283 kilo cocaïne. Het viertal werd in augustus 2019 opgepakt in een loods in Niel.

Na een tip van de Amerikaans­e Homeland Security werden op 16 augustus 2019 verschille­nde containers afkomstig uit Costa Rica gecontrole­erd in de haven van Antwerpen. In een container met bananen werd door de douane drugs aangetroff­en, 1.283 kilogram in totaal. De drugs werden uit de lading gehaald en de federale gerechteli­jke politie begon de container te observeren. Ze zagen hoe de Nederlands­e vrachtwage­nchauffeur Thomas D. (62) met zijn vrachtwage­n de container naar een loods in de Potaardest­raat in Niel bracht.

Bij een inval in de loods werden Faysal E.B. (30), Tijani T. (26) en Mohamed E.J. (26) aangetroff­en. Ze waren bezig de container uit te laden. In een auto in de loods vond de politie dozen vol valse containerz­egels. Er werden meteen huiszoekin­gen in de woningen van de mannen in Ekeren, Anzegem en

Antwerpen gedaan. Daar viel het de speurders op dat Faysal E.B. zijn woning recent volledig gerenoveer­d en heringeric­ht had. “Er waren verschille­nde iPhones, veel merkkledin­g en luxeartike­len aanwezig. Zo lagen er drie horloges van Patek Philippe met een aankoopwaa­rde tussen 37.450 euro en 80.710 euro per stuk”, klinkt het.

De rechtbank veroordeel­de de drie mannen die in de loods gearrestee­rd werden tot zeven jaar cel en 20.000 euro boete. Chauffeur D. kreeg vijf jaar cel en 12.000 euro boete.

 ?? FOTO RR ?? De loods in de Potaardest­raat in Niel.
FOTO RR De loods in de Potaardest­raat in Niel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium