Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Allemaal Antwerpena­ar

-

Beeld: Victoriano Moreno / Tekst: ELIEN VAN WYNSBERGHE

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijgan­ger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen

heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen.

Ik heb een zwak voor Yorkskes. Dat zijn zo’n brave honden. Je kan ze overal mee naartoe nemen. Mijn eerste Yorkske was heel sportief. Op vakantie in Oostenrijk ging ze met mijn man mee de skipiste op om nadien heel de berg naar beneden te rennen. Wanneer we lange trektochte­n maakten, gemakkelij­k veertien kilometer, dan wandelde ze flink mee. Uiteindeli­jk is ze 16 jaar oud geworden. Op een dag kreeg ze een knauw van een zwerfkat. De wonde is beginnen ontsteken. Tien dagen lang hebben we haar nog verzorgd, maar uiteindeli­jk hebben we haar moeten laten inslapen. Daar heb ik veel verdriet van gehad. Maar ik heb wel direct een nieuw hondje genomen. Mickey heet ze. Zoals in Mickey Mouse.” Ik ben altijd met haar op pad. Op vrijdag gaan we samen naar de markt, op het Laar, hier in Borgerhout. Vroeger hadden ze daar een kraam met dierenspul­len. Dan kocht ik geregeld iets lekkers voor haar. Dat kraam is er nu niet meer. Nu krijgt ze een snoepje van de mensen van het bloemenkra­am. Dat weet ze. Zonder snoepje, wil ze niet voorbij dat kraam en blijft ze zitten.

Ik ben een grote dierenvrie­nd. Altijd al geweest. Toen ik jong was, had ik vooral katten. Maar die werden elke keer vergiftigd door de duivenmelk­er. Op een bepaald moment heb ik gezegd: geen katten meer en heb ik een Yorkske in huis gehaald.”

“Ik ben een grote dierenvrie­nd. Altijd al geweest”

Jacqueline De Paepe (71)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium