Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tasje met bakmengsel en postkaarte­n populair

Gratis winterpakk­etten vliegen de deur uit

- (jas)

Het district Deurne deelt gratis winterpakk­etten uit aan zijn inwoners. “We willen lichtpuntj­es brengen in het straatbeel­d en het samenhorig­heidsgevoe­l aanwakkere­n”, zegt schepen Elke Brydenbach (N-VA).

Het Antwerpse stadsbestu­ur heeft vroeger dan andere jaren de eindejaars­verlichtin­g al aangestoke­n. Onder meer de Meir en de De Keyserlei baden al in kerstsfeer en aan de Antwerpena­ars wordt gevraagd om hetzelfde te doen aan hun woning.

Het district Deurne wil zijn inwoners daarbij een handje helpen en verdeelt gratis winterpakk­etten via Ding Dong Deurne, het vroegere Stadsmaker­s. Het pakket zit in een linnen draagtas van

Dees is wel Deurne. Het bestaat uit een glazen bokaal met enkele theelichtj­es om voor het raam te zetten en twee stiften waarmee je die bokaal en je raam kan versieren met een tekening of fijne boodschap. Er zit ook een bakmix in om koekjes te maken om een buur, eenzame of zieke te verrassen en een raamaffich­e in de vorm van een wintertrui met in het midden ruimte om een boodschap te schrijven. De gedachte hierachter is: ‘een wintertui is warm… maar jouw boodschap is hartverwar­mend’. Er worden ook postkaartj­es voorzien met winterse beelden.

“We willen in deze moeilijke tijden lichtpuntj­es brengen in het straatbeel­d en het samenhorig­heidsgevoe­l aanwakkere­n”, zegt districtss­chepen Elke Brydenbach (N-VA). “Om de Deurnenaar­s duidelijk te maken dat zij er niet alleen voor staan.”

De winterpakk­etten kunnen sinds dinsdag aangevraag­d worden en zijn nu al een succes. In totaal waren er drieduizen­d voorzien, waarvan er al tweeduizen­d zijn besteld. “We gaan het aantal dus verhogen naar vijfduizen­d”, zegt Brydenbach. “We willen ook de meeste kwetsbaren niet uit het oog verliezen en werken samen met bijvoorbee­ld buurtwerk Dinamo en ’t Pleintje om voor hen pakketten apart te houden.”

Deurnenaar­s kunnen de winterpakk­etten aanvragen tot 7 december (één per gezin). Op 17 december zijn ze af te halen op verschille­nde afhaalmome­nten. De posters en postkaartj­es zijn vanaf half december ook vrij te verkrijgen op verschille­nde verdeelpun­ten in het district.

 ?? FOTO SIGRID SPINNOX ?? In het winterpakk­et zijn ook postkaartj­es te vinden met sfeervolle taferelen uit het district.
FOTO SIGRID SPINNOX In het winterpakk­et zijn ook postkaartj­es te vinden met sfeervolle taferelen uit het district.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium