Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oplossing in de maak voor bijna dakloze vrouw

Moet na pensioen als conciërge verhuizen, maar kon niets zoeken door lockdown

- PATRICK VAN DE PERRE

Het lijkt erop dat Maria Amélia Nobre Tomé dan toch een woning zal vinden. De Antwerpse vertelde donderdag in Gazet van Antwerpen dat ze dakloos dreigt te worden omdat vastgoedka­ntoren door de lockdown niet of nauwelijks bezichtigi­ngen kunnen organisere­n. “Veel mensen willen me helpen en ik heb zelfs al een afspraak.”

“Het doet deugd dat er veel mensen zijn die me uit de nood willen helpen. Ik ben een stuk optimistis­cher dan een paar dagen geleden en denk dat het me gaat lukken om tijdig een nieuw appartemen­t te vinden”, zegt de vrouw.

Maria Amélia Nobre Tomé werkte tot oktober als conciërge in een flatgebouw op de Antwerpse Linkeroeve­r. Toen ze 65 jaar werd en met pensioen ging, moest de vrouw haar woning verlaten. Door de lockdown, die ook voor vastgoedka­ntoren geldt, is het moeilijk om op korte termijn een nieuwe woning te huren en dreigt de vrouw op straat terecht te komen.

Veel reacties

“Voorlopig kan ik bij een vriendin terecht. Maar dat houdt volgende week op. Wat er nadien gebeurt, was en is nog steeds onzeker. Maar het artikel in Gazet van Antwerpen heeft voor veel reacties gezorgd. Ik heb ondertusse­n een afspraak met een vrouw uit Mortsel die een appartemen­t te huur heeft.”

Er zijn nog meer mensen die de vrouw laten weten dat ze een appartemen­t te huur hebben en haar graag willen rondleiden. Ook vastgoedka­ntoor ERA is bereid om een inspanning te doen en wil de vrouw met respect voor de coronamaat­regelen een aantal appartemen­ten laten zien.

Een vrouw biedt Maria Amélia Nobre Tomé een bed aan in haar woning in afwachting van een definitiev­e oplossing. “Ook via kennissen duiken er nu mensen op die me uit de nood willen helpen. Dat geeft me goede moed. Zekerheid heb ik nog steeds niet. Maar ik denk dat er uit een van de appartemen­ten die me nu worden aangeboden wel een geschikte plek om te wonen zal komen.”

 ?? FOTO PDR ?? Het lijkt erop dat Maria Amélia Nobre Tomé toch een woning zal vinden.
FOTO PDR Het lijkt erop dat Maria Amélia Nobre Tomé toch een woning zal vinden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium