Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Materiaal en tips voor wie anderen wil helpen

Nieuwe campagne: ‘Borgerhout zorgt voor elkaar’

- (evw)

‘Borgerhout zorgt voor elkaar’. Zo heet de nieuwe campagne die het district heeft gelanceerd. Bedoeling is om de solidarite­it een duwtje in de rug te geven. Zo voorziet het district materiaal en tips voor wie de handen uit de mouwen wil steken en anderen wil helpen.

“Het is heel eenvoudig en belangrijk om te helpen,” zegt districtss­chepen Luc Moerkerke (Groen). “Vrijwillig­ers die zich aanmelden, krijgen een affiche en de nodige contactkaa­rtjes die ze bij buren in de straat of in hun appartemen­tsgebouw in de bus kunnen steken. Daarop geven ze aan dat ze willen helpen.”

Boodschapp­en

Op die kaartjes of affiches kunnen bewoners dan aanduiden op welke manier ze hun steentje willen bijdragen. Dat gaat van een babbeltje slaan, boodschapp­en doen, eten afhalen, op de kinderen letten, de hond uitlaten… Op deze manier wordt het voor iedereen in de buurt duidelijk bij wie ze terechtkun­nen en waarvoor.

“Als de respons zo groot is als tijdens de eerste lockdown, hangen de affiches binnenkort op in iedere straat van Borgerhout”, zegt Moerkerke. Tijdens de eerste lockdown lanceerde het district de Zorglijn, waar bewoners die een nood hadden naar konden bellen. Nu wordt het dus aangepakt. Ondertusse­n werden er via de website van het district al honderden affiches en contactkaa­rtjes besteld.

“Maar we willen nog een stapje verder gaan” vertelt Ben Van Duppen (PVDA), districtss­chepen voor Samenlevin­gsopbouw. “Omdat persoonlij­k contact zo belangrijk is, willen we de vrijwillig­ers stimuleren om dit op te zoeken. Het district zal hen helpen met tips om dat op een coronavrie­ndelijke manier te doen. Soms is het zo eenvoudig als eens gaan aanbellen bij een buur en vragen hoe het ermee gaat. Zorgen voor elkaar is niet moeilijk en ik ben er zeker van dat het aanstekeli­jk werkt. Daar kunnen de sociale media trouwens ook wat bij helpen. Onder de hashtag #SamenBorge­rhout kunnen mensen delen hoe zij voor elkaar zorgen.”

 ?? FOTO RR ?? Met affiches kan je duidelijk maken dat je wil helpen.
FOTO RR Met affiches kan je duidelijk maken dat je wil helpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium