Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lamkel Zé sluit de deur, Mbokani opent de deur weer

“Ik hoop dat Luciano me laat gaan” Enfant terrible hekelt Leko in interview en vraagt wintertran­sfer

-

Een maand na zijn zoveelste verbanning naar de beloften van Antwerp heeft Didier Lamkel Zé (24) nog eens van zich laten horen. Hij pakte Ivan Leko publiekeli­jk aan en maakt zo een terugkeer in de A-kern onmogelijk. Hij wil dan ook een transfer.

Het waren onze Franstalig­e collega’s van La Dernière Heure die de Kameroener dit keer strikten voor een interview. De lezers moesten er wel wat korreltjes zout bijnemen, want Lamkel Zé deed alweer enkele gratuite uitspraken. Het enfant terrible - zijn fratsen moeten we niet meer opsommen, die zijn intussen bekend - speelde begin oktober zijn voorlopig laatste wedstrijd, tegen KV Mechelen. Nadien werd hij voor de zoveelste keer naar de beloften teruggezet nadat hij zonder verwittige­n zijn kat had gestuurd naar de training. En toch is hij allerminst zelfkritis­ch. Nee, hij vond het dus nodig om uit te halen naar zijn trainer.

“Of we niet samen een oplossing kunnen zoeken? Nee, ik wil zelfs niet met Leko práten”, aldus Lamkel

Zé. “Hij heeft geen respect voor mij. Nog voor hij bij Antwerp tekende, had hij al een bepaald beeld over mij gevormd. Hij heeft zelfs niet geprobeerd om me te leren kennen. Misschien speelde het gedoe rond mijn nieuw contract (dat er niet kwam, omdat hij de eerste trainingsw­eek niet kwam

opdagen, red.) een rol. Maar hij heeft me toen zelfs nooit gebeld. Het was alleen dankzij Luciano dat ik in de bekerfinal­e - en ook tegen KV Mechelen - mocht spelen.”

Met D’Onofrio heeft hij naar eigen zeggen een speciale band. Hij probeert de sportief directeur nog wat te paaien, want hij wil natuurlijk weer spelen en aast daarom op een transfer. “Ik bid dat de komende maanden snel voorbijgaa­n, en dat ik tijdens de winter een nieuwe uitdaging vind. Zelfs een uitleenbeu­rt van zes maanden is voor mij oké. Wie weet speel ik dan alles kapot en maak ik tien à vijftien goals. En misschien is de huidige trainer begin volgend seizoen weg en krijg ik hier een nieuwe kans. Anders vraag ik een definitiev­e transfer aan. Ik hoop alleszins dat Luciano me begrijpt en me in januari al laat gaan.”

Flirten met Beerschot

Op veel begrip moet hij echter niet rekenen, want Antwerp hoopte in de zomermerca­to nog een miljoen of vijf voor de vleugelaan­valler te krijgen. En als Lamkel Zé meent wat hij zegt, is hij nog verder van huis. Hij zit naar eigen zeggen met een bínnenland­se transfer in zijn hoofd en denkt zelfs aan de rivaal. “Ik blijf het liefst in België. Ik denk dat ook de fans van Anderlecht, Standard en Beerschot me graag hebben. Beerschot hoort momenteel bij de top. Als zij een goeie aanbieding doen, heb ik het recht om daarnaarto­e te gaan.”

Zover zal het uiteraard niet komen. Maar het zijn uitspraken die de fans van Antwerp serieus tegen de borst stuiten, of wat dacht u. Ook zij hebben zich daarom stilaan verzoend met een vertrek van Lamkel Zé.

“Ik wil zelfs niet met Leko praten. Hij heeft niet eens geprobeerd om mij te leren kennen.” Lamkel Zé Antwerp

 ?? FOTO BELGA ?? Een knuffel van Leko voor Lamkel Zé tijdens de gewonnen bekerfinal­e. Sindsdien is de liefde beduidend minder groot.
FOTO BELGA Een knuffel van Leko voor Lamkel Zé tijdens de gewonnen bekerfinal­e. Sindsdien is de liefde beduidend minder groot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium