Gazet van Antwerpen Stad en Rand

No Meesseman? No problem!

Belgian Cats overtroeve­n ook zonder sterspeels­ter tegenstand­er Portugal

- Van onze medewerker in Lissabon Patrick Ceulemans

No Meesseman, no Linskens? No problem voor de Belgian Cats! Het nummer 7 van de wereld won na drie sterke kwarts van het gastland. Meteen een derde opeenvolge­nde zege in de EKkwalific­atieronde. De poort naar een derde opeenvolge­nd EK staat meteen open. Zaterdag werken de Belgian Cats de vierde wedstrijd in de bubbel van Odivelas af en is Oekraïne de tegenstand­er. Bij nieuwe winst is een stek op het EK van 2021 zo goed als zeker een feit.

Oké, Portugal is geen topper, het staat pas 47ste op de wereldrank­ing. Maar het rook in eigen midden bloed tegen een gehavend België.

“We wisten dat Portugal met agressief spel zou uitpakken”, zei uitblinkst­er Kim Mestdagh. “Ik denk dat we dat vanaf het begin van de wedstrijd goed hebben opgevangen.”

De Cats grepen de Portugezen meteen bij de keel en drukten via Kim Mestdagh, Jana Raman en Julie Allemand door naar 10-16. Hanne Mestdagh en Julie Vanloo dropten bommen en in de tweede helft namen de Belgian Cats met dominantie in de rebound (28-48) en een sterke defense verder afstand. De 20-jarige Billie Massey werkte hard in the paint en halfweg hadden de Cats een 17-33-bonus op zak.

“We kwamen goed uit de kleedkamer en drukten in het derde kwart meteen door naar een twintiger (22-42, red.)”, aldus Jana Raman. “We deden het collectief en dat is de surplus van deze winst.”

Het slotkwart was voor Portugal, maar de lokale remonte kon de Cats niet meer verontrust­en.

“De eerste 25 minuten waren sterk, het einde minder, maar ik ben tevreden met de winst”, aldus bondscoach Philip Mestdagh. PORTUGAL: Viana 4, Correia 12, Da Silva 3, Silva 3, Ferreira 8, Costa 9, Umabano 0, Goncalves 0, Soeiro 2, Rodrigues 0, Ferreira 8, Filipe 4. BELGIË: Allemand 9, Delaere 6, K. Mestdagh 17, Raman 10, Massey 4, Carpéaux 0, Resimont 0, Wauters 2, H. Mestdagh 5, Geldof 0, Nauwelaers 0, Vanloo 6.

 ?? FOTO FIBA ?? Uitblinkst­er Kim Mestdagh slalomt doorheen de Portugese verdedigin­g.
FOTO FIBA Uitblinkst­er Kim Mestdagh slalomt doorheen de Portugese verdedigin­g.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium