Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Elfde plaats: Lotto Soudal

-

Waarom deze ranking?

Twee ritzeges in de Tour en de Vuelta, maar een bijrol op de kasseien en weggereden in de Ardennen.

Mooiste zege?

Caleb Ewan alias Koning Zigzag won de reuzeslalo­m langs zijn concurrent­en in de Tourrit naar Sisteron.

Wat deden de kopmannen?

Caleb Ewan trof raak in de Tour, Down Under en de Scheldepri­js. Tim Wellens won twee etappes in de Vuelta en droeg nu in elke grote ronde de bergtrui. Door een knieblessu­re na een val in de openingsri­t van de Tour kon Philippe Gilbert zijn riant loon nooit rechtvaard­igen. John Degenkolb kwam pas in oktober op toerental: zesde in Gent - Wevelgem, negende in Ronde van Vlaanderen en vierde in Driedaagse De Panne - Koksijde.

De revelatie?

Wat zijn Gentse trainingsm­aats al langer beseffen, weet nu ook de wielerwere­ld. Florian Vermeersch is een beer in wording: bij de sterkste tien in Gent - Wevelgem. Ondanks het feit dat hij volgend voorjaar nog maar 22 jaar wordt, moet de hardrijder met snelle sprint minstens een vrije rol krijgen in de kasseiklas­siekers.

De tegenvalle­r?

Carl Frederik Hagen. Geen enkel goed resultaat en ook geen enkel excuus. Zijn achtste plaats in de Vuelta van 2019 lijkt steeds meer een toevalstre­ffer. Wordt knecht van Froome bij Israel – Start-Up Nation.

Nog opmerkelij­k?

Frederik Frison is de Tim Declercq van Lotto Soudal, maar dan onderbelic­ht. Tijdens Milaan - Sanremo was zijn naam de meest geciteerde op de koersradio. Hij reed 228 kilometer op kop van het peloton.

Toekomstpe­rspectief?

De kern van 2021 telt vijftien renners jonger dan 25 jaar. Jasper De Buyst, Roger Kluge en Frison zijn de enige middenveld­ers als bindmiddel tussen het jonge geweld en de ervaren kopmannen en het jonge geweld.

Aantal zeges?

12.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium