Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twaalfde plaats: Mitchelton - Scott

-

Waarom deze ranking?

Twee keer eindwinst in een rittenkoer­s in de World Tour, maar geen ritzege in een grote ronde.

Mooiste zege?

Na de tweede plaats van broer Adam in 2019 pakte Simon Yates bij zijn eerste deelname meteen de eindzege in de Tirreno Adriatico.

Wat deden de kopmannen?

Adam Yates won de UAE Tour, droeg vier dagen de gele trui en eindigde als negende in de Tour. Simon Yates eindigde ook nog derde in de Ronde van Polen. Esteban Chaves is aan de beterhand, maar nog lang niet op het niveau van 2016 en 2017.

De revelatie?

Robert Stannard. Sterk, snel en een aardig klimvermog­en. De 22-jarige Australiër haalde in de Vuelta drie keer de top tien in zijn eerste grote ronde. Ook telkens in de top tien in de rondes van Piemonte, Toscane en de Apennijnen.

De tegenvalle­r?

Kopman Luke Durbridge kwam tijdens de Vlaamse klassieker­s en BinckBank Tour nooit in beeld.

Nog opmerkelij­k?

Voor het eerst sinds 2015 werd geen ritwinst behaald in de thuiskoers Down Under. Ook een topvijfpla­ats in de eindstand lukte niet.

Toekomstpe­rspectief?

Nu Adam naar Ineos trekt, wordt de tweeling Yates voor het eerst sinds 2014 gescheiden. Met de terugkeer van Michael Matthews beschikt de ploeg weer over een kandidaat-winnaar in alle klassieker­s. Als tweede kopman in het rondewerk moet Lucas Hamilton in de voetsporen treden van Haig, die naar Bahrain Victorious verkast.

Aantal zeges?

16.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium