Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Negende plaats: Bora - Hansgrohe

-

Waarom deze ranking?

Ritwinst in elke grote ronde, eindwinst in Parijs-Nice, maar bleekjes in de kasseiklas­siekers zonder Peter Sagan.

Mooiste zege?

In Parijs - Nice bezorgde Maximilian Schachmann de ploeg haar eerste eindzege in een rittenkoer­s van WorldTourn­iveau met faam.

Wat deden de kopmannen?

Emanuel Buchmann faalde in de Tour, Lennard Kämna zalfde met ritwinst. Sagan greep naast de groene trui, maar trof dan toch nog eens raak in de Giro. Pascal Ackermann pakte acht zeges, waaronder twee stuks in de Vuelta en de Tirreno. De op drie na beste sprinter ter wereld.

De revelatie?

Matteo Fabbro. Amper 1m67 en 52 kilo, maar in de Giro bergop een van de beste helpers van het pak.

De tegenvalle­r?

Jay McCarthy. De 28-jarige Australiër is niet langer de puncher die hij was. Zelfs in de eigen Tour Down Under maakte hij geen kans.

Nog opmerkelij­k?

Rudiger Selig ontpopt zich tot arts zonder grenzen. In 2015 diende hij eerste zorgen toe aan Marcel Aregger, toen die zwaar viel in Dwars door Vlaanderen. In de Scheldepri­js ontfermde de lead-out van boosdoener Ackermann zich over de gevallen August Jensen.

Toekomstpe­rspectief?

Sprinter Jordi Meeus wordt de eerste Belg ooit bij Bora - Hansgrohe. Nils Politt moet Sagan ondersteun­en in de klassieker­s. Wilco Kelderman vervangt Rafal Majka in het rondewerk. De Nederlande­r is bij de Duitse ploeg al de vijfde renner wiens naam op man(n) eindigt.

Aantal zeges?

21.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium