Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Achtste plaats: Trek - Segafredo

-

Waarom deze ranking?

Twee zeges in Vlaamse klassieker­s en de derde plaats in de Tour.

Mooiste zege?

Jasper Stuyven schonk Trek de eerste winst in een Vlaamse WorldTourk­lassieker sinds Fabian Cancellara in 2014 de Ronde won. Een heuse ploegprest­atie. Vanaf kilometer nul reed Trek - Segafredo tijdens de Omloop Het Nieuwsblad op kop én in de weg van Deceuninck – Quick.Step en co.

Wat deden de kopmannen?

Mads Pedersen won Gent - Wevelgem. Richie Porte won de Tour Down Under en stond eindelijk op het eindpodium van de Tour. Vincenzo Nibali won niet, maar eindigde wel nog vierde in Parijs - Nice, zesde in Lombardije en zevende in de Giro.

De revelatie?

Jacopo Mosca. De 27-jarige Italiaan ontgoochel­de niet tijdens zijn eerste jaar in de World Tour. Man van alle terreinen, prima knecht en zelf enkele ereplaatse­n meegepakt.

De tegenvalle­r?

Quinn Simmons. De 19-jarige Amerikaan waande zich de nieuwe Evenepoel en schuwde de grootspraa­k niet, maar komt duidelijk nog tekort. Werd begin oktober na een politiek statement op Twitter door de ploeg tijdelijk op non-actief geplaatst.

Nog opmerkelij­k?

In de Ronde van Lombardije legden Nibali, Bauke Mollema en Giulio Ciccone beslag op plaatsen vier, vijf en zes. Collectief sterk, maar te licht voor het podium.

Toekomstpe­rspectief?

De klassieke ploeg blijft intact. Porte vertrekt. Luca Guercilena zit dus magertjes wat klassement­srenners betreft.

Aantal zeges?

9.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium