Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zevende plaats: Astana

-

Waarom deze ranking?

Zege in een monument, dubbele ritwinst in de Tour en zesde in Tour en Giro.

Mooiste zege?

Net als vorig jaar won Jakob Fuglsang een monument. Ditmaal de Ronde van Lombardije, goed voor de twee zege van Astana in Como op zes jaar tijd. Aleksandr Vlasov op plaats drie maakte het feestje compleet.

Wat deden de kopmannen?

Fuglsang eindigde ook nog zesde in de Giro. Alexey Lutsenko en Miguel Angel Lopez wonnen elk een bergrit in de Tour.

De revelatie?

Aleksandr Vlasov. De 24-jarige Rus, die geboren werd vlak naast de Finse grens, is een van de sensaties van 2020. Winst in Mont Ventoux Dénivelé en in de Ronde van Emilia en ook nog elfde in de Vuelta, waar hij tot de beste zes klimmers behoorde. Beschikt ook over een degelijke tijdrit.

De tegenvalle­r?

Oscar Rodriguez. De 25-jarige Spaanse klimmer kwam na een uitstekend najaar 2019 met veel adelbrieve­n over naar de World Tour, maar kon nooit bevestigen.

Nog opmerkelij­k?

Begin februari werden Fugslang en Lutsenko door Deense media gelinkt aan de Italiaanse dopingdokt­er Michele Ferrari. De geruchten zijn tot op heden niet hardgemaak­t.

Toekomstpe­rspectief?

Ploegbaas Alexandre Vinokourov zit krap bij kas en laat Miguel Angel Lopez allicht vertrekken. Movistar is kandidaat. Ook Kazachs uithangbor­d Lutsenko heeft nog altijd niet verlengd. Ook Laurens De Vreese neigt naar andere oorden.

Aantal zeges?

15.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium