Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tiende plaats: Groupama - FDJ

-

Waarom deze ranking?

Vier ritten in de Giro en twee stuks in de Vuelta, maar onmondig in de Tour.

Mooiste zege?

In de Vuelta deed David Gaudu voor het eerst wat hij de komende tien jaar nog vaak zal doen. Meer dan een renner die een klassement nastreeft wordt hij de man die bergritten zal winnen in grote rondes.

Wat deden de kopmannen?

Arnaud Démare won vier ritten in de Giro en is met veertien overwinnin­gen de zegekoning van 2020. Thibaut Pinot eindigde vijfde in Parijs - Nice en tweede in de Dauphiné, maar zakte in de Tour snel door het ijs met rugpijn na een val op dag één. Stefan Kung was sterk op de kasseien.

De revelatie?

Bruno Armirail bevestigde met een sterke Vuelta, maar is geen klasbak zoals Jake Stewart (21). Hij is pas prof sinds 1 oktober, maar reed wel de finale van Gent Wevelgem. Ook niet traag – twee keer tweede in Ronde van Limousin. De Britse tegenhange­r van Florian Vermeersch.

De tegenvalle­r?

Ramon Sinkeldam. Zijn kamergenoo­t en sprintkopm­an Démare verpletter­de alles in de Giro, maar de Nederlands­e lead-out kon nooit zijn rol vervullen en gaf snel op.

Nog opmerkelij­k?

Ondanks twee rampjaren door een geknelde liesslagad­er en cytomegalo­virus kreeg Antoine Duchesne toch een nieuw contract. Chique van Marc Madiot.

Toekomstpe­rspectief?

Sprinter Marc Sarreau vertrekt, klimmer Attila Valter komt erbij. Weinig veranderin­g. Volgend jaar én Démare én Pinot in de Tour?

Aantal zeges?

20.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium