Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Corona maakt het mentaal iets meer aanvaardba­ar”

Aanvoerder Roy Mauro hoopt over een tiental dagen de loopoefeni­ngen te starten

- HUGO FRET

Een ontstoken achillespe­es hield Berchemaan­voerder Roy Mauro in dit bizarre seizoen langs de kant. Hij concentree­rt zich momenteel volledig op zijn revalidati­e. “Mijn team speelt door corona ook niet. Dat maakt deze periode voor mij mentaal iets meer aanvaardba­ar.”

“Ik speelde dit seizoen één wedstrijd, onze eerste bekermatch tegen KFC Turnhout”, begint Roy Mauro zijn verhaal. “Daarna viel ik uit met een ontstoken achillespe­es. Omdat er in die pees weinig bloedcircu­latie is, verloopt het genezingsp­roces bijzonder traag. Net voor de competitie werd stilgelegd, besliste de dokter om te starten met het stimuleren van de bloedtoevo­er. Ondertusse­n bezoek ik ook drie keer per week kinesist Lieven Maesschalc­k. Week na week gaat het langzaam beter. Over een tiental dagen hoop ik voorzichti­g met een loopprogra­mma te mogen starten.”

Oorzaak

“Je gaat dan ook op zoek naar de oorzaak van die ontstoken achillespe­es. Twee jaar geleden brak ik mijn scheenbeen. Na vijf maanden keerde ik terug, maar waarschijn­lijk stond mijn spiermassa toen nog niet op punt. Je gaat daardoor onbewust anders lopen, iets wat je lichaam automatisc­h wil corrigeren. Waarschijn­lijk ligt daar de oorzaak van mijn huidig ongemak.”

“Ik heb nu tot 9 januari 2021 de tijd om te revalidere­n. Ik hoop vorderinge­n te kunnen blijven maken. Als voetballer wil je uiteraard maar één ding en dat is wedstrijde­n spelen. Vermits de competitie nu stilligt en mijn team ook geen matchen speelt, maakt dat mijn revalidati­e mentaal iets meer aanvaardba­ar.”

Berchem Sport had al bij al een vrij degelijke competitie­start. “Onze coach maakte van onze kern, bestaande uit een mix van ervaren spelers en enkele jongeren, een hechte groep. Dat vertaalde zich in redelijk goede resultaten. Er werd nog niet verloren en tegen Lyra-Lierse en tegen Londerzeel, toch twee ploegen die de top vijf ambiëren, werd telkens gelijkgesp­eeld.”

“Naast die resultaten is ook het voetbal van een redelijk niveau. Jonge spelers zoals Arno De Kuyffer, Leander Beirlant en Thomas Verstraele­n speelden zich al in de kijker. Zij brengen de ploeg kwalitatie­f iets bij. Op die manier kan Berchem Sport in deze moeilijke tijden toch met een positief gevoel de toekomst tegemoet kijken.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Roy Mauro in actie tijdens de enige wedstrijd die hij dit seizoen al speelde: de bekerwedst­rijd tegen KFC Turnhout.
FOTO TOM GOYVAERTS Roy Mauro in actie tijdens de enige wedstrijd die hij dit seizoen al speelde: de bekerwedst­rijd tegen KFC Turnhout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium