Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alles lijkt vlot te verlopen, maar niets is minder waar”

Igor Grobelny verwacht dat Poolse competitie stopgezet zal worden

- (mabe)

Op het eerste gezicht werkt Igor Grobelny met zijn team Warschau in de Poolse plus Liga de competitie vlotjes af. Corona lijkt niet direct roet in het eten te gooien, want Grobelny en Warschau hebben al negen wedstrijde­n afgewerkt. Maar het is slechts schijn. Igor Grobelny verwacht dat het niet lang meer zal duren vooraleer de competitie on hold zal worden gezet: “Van de ene op de andere dag kan het hier gedaan zijn.”

Gorbelny en Warschau hadden een fantastisc­he start met vier zeges in vijf wedstrijde­n, maar daarna werd vier keer verloren. “Dat heeft alles te maken met de veertien dagen quarantain­e waarin we als ploeg zaten. Na die veertien dagen hebben we het moeilijk om opnieuw in het ritme te geraken. Het bestuur besliste om na die periode opnieuw aan de slag te gaan, maar je merkt maar al te goed dat het gebrek aan training en fitheid ons op de beslissend­e momenten parten speelt. We zijn fysiek nog niet wat we moeten zijn.”

Grobelny weet dat het ook voor andere teams serieus behelpen is.

“Het is een bizar seizoen. Alles lijkt vlot te verlopen, maar niets is minder waar. Regelmatig moet er een team in quarantain­e. Daardoor kan het zijn dat je een wedstrijd tegen een bepaald team aan het voorbereid­en bent, maar dat je twee dagen voor de wedstrijd het bericht krijgt dat je dat weekend een andere team moet bekampen. Dat zorgt wel voor wat chaos.”

Naast deze aanpassing­en van de kalender ervaart de Red Dragon, al jaren in Polen actief, dat het dit seizoen helemaal anders is dan de voorbije jaren.

“Volleybal is al jaren enorm populair in Polen. De voorbije jaren was het spelen voor duizenden toeschouwe­rs, nu sta je daar een balletje te slaan voor een lege zaal. Echt motiverend is dat niet. De ambiance ontbreekt. Eigenlijk is het nu een saai seizoen, terwijl het andere jaren een bruisend gegeven was.”

En de vooruitzic­hten worden er niet beter op. “Het wordt met de week moeilijker om deftig te kunnen trainen. Ook fitnesszal­en gaan dicht en ik verwacht dat het niet lang meer zal duren voor heel Polen in quarantain­e zit. Het kan hier heel snel gaan.”

 ?? FOTO BELGA ?? Igor Grobelny, hier met een smash voor de Belgische ploeg in de partij tegen Oekraïne.
FOTO BELGA Igor Grobelny, hier met een smash voor de Belgische ploeg in de partij tegen Oekraïne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium