Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Klooster maakt plaats voor appartemen­ten

Kinderopva­ng al open, bewoners volgen begin 2021

- (jw)

Het voormalige klooster in de Kerkstraat heeft een nieuwe bestemming gekregen. In de nieuwbouw zit sinds begin dit schooljaar kinderopva­ng op de gelijkvloe­rse verdieping, vanaf januari 2021 kunnen ook de bewoners de appartemen­ten erboven betrekken.

In het vooruitzic­ht van de herbestemm­ing verwierf huisvestin­gsmaatscha­ppij De Ideale Woning van het gemeentebe­stuur het oude kloosterge­bouw in de Kerkstraat in 2009 voor vijftig jaar in erfpacht. In eerste instantie was het de bedoeling om het klooster te verbouwen tot acht appartemen­ten en een kinderopva­ng. Maar uiteindeli­jk werd er toch voor gekozen om het oude gebouw te slopen en er een nieuwbouw te zetten met tien appartemen­ten en een ondergrond­se parking. Zes appartemen­ten hebben twee slaapkamer­s, de andere vier hebben er drie.

Het Boomse architecte­nbureau Creabo tekende de plannen voor dit project. De werken werden na openbare aanbestedi­ng gegund aan Gillion Bouw uit Kontich. Studiebure­au Herelixka verzorgde de technische studie en studiebure­au LingK stond in voor de stabilitei­tsstudie.

“Alle appartemen­ten zijn bereikbaar via een lift en zijn ook toegankeli­jk voor rolstoelge­bruikers”, zegt schepen Els Devlies (N-VA). “Op de benedenver­dieping is de ruimte ingericht tot de buitenscho­olse kinderopva­ng Villa Kakelbont. Die werd al vanaf het begin van dit schooljaar in dienst genomen.”

Drie miljoen euro

“De bewoners kunnen vanaf januari 2021 hun woning betrekken. Hiervoor gebeurden al de eerste toewijzing­en. Het gaat om personen die op een wachtlijst staan. Rumstenare­n krijgen hierbij de voorkeur.”

De totale kostprijs bedraagt ruim drie miljoen euro. De gemeente Rumst neemt hiervan 406.000 euro op zich, voor de binnenafwe­rking van de buitenscho­olse kinderopva­ng.

 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? Dirk Vandenbroe­re (De Ideale Woning), schepen Els Devlies en gemeenteli­jk huisvestin­gsambtenaa­r Roel Totté aan het voormalige klooster.
FOTO JEF WIJCKMANS Dirk Vandenbroe­re (De Ideale Woning), schepen Els Devlies en gemeenteli­jk huisvestin­gsambtenaa­r Roel Totté aan het voormalige klooster.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium