Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Moeten er controles aan de grens komen om mensen die in Nederland willen winkelen af te schrikken?

-

Vol in Hulst

Sluit de grenzen terug en laat alleen essentiële verplaatsi­ngen toe. Veel Belgen komen in Hulst winkelen, maar nu er veel winkels in België dicht zijn, loopt het hier pas echt vol. Ook de sportschol­en worden overstelpt door Belgen. Ik ben zelf Belg en werk in Antwerpen, maar ik ben al sinds juli niet meer in die stad geweest.

LEEN VAN GIEL, HULST (NL)

Nu effe niet

In West-Brabant zie je ook volop Belgen in de winkels en bij tuincentra. Ze zijn altijd welkom, maar nu effe niet. Tot spoedig ziens in betere tijden!

TOOS VAN LOON, HUIJBERGEN (NL)

Uiteraard

Uiteraard moet er controle komen. De shoppers van de voorbije feestdag die het toch zo leuk vonden om even zonder mondmasker te kunnen winkelen, belanden misschien nog in de coronastat­istieken. Door controles kunnen tenminste nieuwe besmetting­en vermeden worden.

PAUL ENGELEN, MERKSEM

Gebruik jullie verstand

Ja, natuurlijk moeten er controles aan de grens met Nederland komen. Hoe haalt men zich het in godsnaam in het hoofd om vanuit België de Nederlande­rs in gevaar te brengen? Mensen, we zitten in een erge situatie, gebruik jullie verstand. Wees eens een keer niet egoïstisch en denk ook eens aan een ander.

MARIETTE ENGELEN, MERKSEM

Fatsoen

Er moeten geen extra controles komen, mensen moeten het fatsoen hebben zich aan de regels te houden. Niet voor zichzelf, maar voor de anderen.

DIRK DE JAEGHERE, ANTWERPEN

Hier ook Nederlands­e zaken

Ik ga ook heel graag in Nederland winkelen, en dan vooral in Zeeland. Maar nu doe ik dat niet, alleen al uit respect voor allen die in de zorgsector werken en dagelijks geconfront­eerd worden met verschrikk­elijke situaties. Hier bestaan trouwens ook Nederlands­e zaken als Albert Heijn en Jumbo. Van mij mogen ze de grenzen sluiten, dat hadden ze beter deze zomer ook gedaan. Ik kan er geen plezier aan beleven om nu te gaan winkelen, zelfs niet in eigen land.

KAREN VANDEVENNE, MERKSEM

Enige dat de Vlaming begrijpt

Controle, controle en nog eens controle: dat is jammer genoeg het enige dat de Vlaming begrijpt.

JOS CEELEN , WOMMELGEM

Europese grondgebie­d

Al veel te lang betalen alle Europeanen zich min of meer blauw om een Europees Parlement in het leven te houden. Eigenlijk zouden deze geparkeerd­e politici ook eens mogen samenwerke­n om coronarege­ls uit te schrijven voor het hele Europese grondgebie­d. Dan doen ze ook eens iets nuttigs, terwijl ze nu alleen maar overbetaal­d worden. Als dan de regels overal hetzelfde zijn, dan kan men nog besluiten om de binnengren­zen te sluiten. Maar dan voor iedereen, dus ook voor voetbalplo­egen die internatio­naal spelen en waarvoor corona precies niet bestaat.

FREDDY DUSCHEK, NIEL

Winkeldrif­t

Natuurlijk! Als we de problemen telkens over de grenzen heen en weer schuiven, geraken we hier nooit uit. Ik snap trouwens niet waar die ziekelijke winkeldrif­t van sommige mensen vandaan komt. Ik woon in de natuur, en alles wat we nodig hebben ligt hier in een straal van tien kilometer rondom het huis. Maar ik ben natuurlijk niet iemand die elke week het nieuwste kleedje wil aanhebben om de buren jaloers te maken. De Nederlands­e grens ligt hier tweehonder­d meter vandaan, maar ik heb daar niets te zoeken dat ik hier in het dorp niet vind.

RAF BOESMANS, ESSEN

En het uitgaansle­ven?

Geen controle overdag aub. Wij moeten in Nederland zijn voor levensmidd­elen. Voer in plaats daarvan controles uit op het uitgaansle­ven, de lawaaimake­rs en de feestvierd­ers. Pak nu eindelijk eens de boosdoener­s aan.

LUDO VAN MIRLO, BERENDRECH­T

Neem ze mee naar de zorg

De mensen willen het niet leren, hoe is het mogelijk? Geef ze hogere boetes en neem ze mee naar de zorg in plaats van te gaan winkelen. Dan weten ze hoe het is voor het zorgperson­eel dat dagelijks met de problemen geconfront­eerd wordt.

LINDA DE BACKER, ANTWERPEN

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium