Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tweede plaats: Team UAE

-

Waarom deze ranking?

Net zoveel WorldTourz­eges als Deceuninck – Quick.Step, waaronder vier ritten in de Tour en de eindzege. Ook ritwinst in Giro en Vuelta.

Mooiste zege?

Het is vloeken in de kerk, maar de fabelachti­ge tijdritzeg­e van Tadej Pogacar op La Planche des Belles Filles was nog straffer dan zijn Tourwinst.

Wat deden de kopmannen?

Pogacar won de Tour en misliep de zege in Luik na de dolle spurt van Alaphilipp­e. Alexander Kristoff won de openingsri­t in de Tour en eindigde voor het tweede opeenvolge­nde jaar derde in de Ronde van Vlaanderen. Fernando Gaviria won zes koersen, maar geen enkele op WorldTourn­iveau.

De revelatie?

Brandon McNulty. In zijn eerste seizoen in de World Tour begon de 22-jarige Amerikaans­e klimmer sterk in San Juan en de Ruta del Sol, maar hij bewees zich vooral in de Giro met een vijftiende plaats. De gedroomde luxeknecht voor Pogacar?

De tegenvalle­r?

Hier had net zo goed Fabio Aru kunnen staan, maar ook Rui Costa lijkt op zijn 34ste begonnen aan de weg terug.

Nog opmerkelij­k?

Jasper Philipsen won in de herfst twee sprints in de World Tour, hoewel hij in de zomer gehecht moest worden aan het scheenbeen. Tijdens het opspringen in de fitness schatte hij een houten plint verkeerd in.

Toekomstpe­rspectief?

Pogacar krijgt met Rafal Majka stevige versterkin­g voor het rondewerk. Matteo Trentin moet Philipsen doen vergeten in de sprints, al is hij wel hetzelfde type als Kristoff.

Aantal zeges?

33.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium