Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Man die stiekem onder rokken filmt, krijgt voorwaarde­n opgelegd

-

De Mechelse correction­ele rechtbank heeft een 35-jarige man uit Borsbeek een probatieop­schorting opgelegd voor voyeurisme. De man werd tijdens het Mechelse festival Maanrock betrapt toen hij met een spycam trachtte te filmen onder de rok van een bezoekster.

Omstanders kregen snel in de gaten waarmee de man bezig was en alarmeerde­n de politie. “De spycam en de drager van de beelden werden in beslag genomen. Er werden beelden teruggevon­den van jonge vrouwen in hotpants, een poging om tijdens Maanrock onder de rok van een vrouw te filmen en een soortgelij­k feit in het station van Berchem ”, zei de openbare aanklager.

Of er nog meer beelden waren, liet de aanklager in het midden. “We kunnen niet uitsluiten dat er beelden gewist zijn. De man besefte dat hij betrapt was en vermoedde dat de politie op komst was. Mogelijk heeft hij dus één en ander verwijderd.” Hoewel er zes maanden cel werd gevorderd tegen de Borsbekena­ar, vroeg hij de vrijspraak. “Ik verwijs naar een vonnis in een gelijkaard­ige zaak in West-Vlaanderen. Daar werd een man vrijgespro­ken en oordeelde de rechtbank dat er geen intieme delen zichtbaar waren op de beelden. Eigenlijk compleet hetzelfde als bij mijn cliënt”, zei advocate Soraya Bosman.

Het Openbaar Ministerie repliceerd­e dat de gemiddelde burger het toch niet oké zou vinden mocht er zomaar onder een rok kunnen gefilmd worden. De rechters volgden dat standpunt. Ze achtten de beklaagde schuldig, maar legden hem geen straf op. Wel moet de man enkele voorwaarde­n naleven om te vermijden dat hij in de toekomst nog soortgelij­ke feiten pleegt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium