Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Weet jij al hoe en met wie je de feestdagen gaat vieren?

-

Kinderen vatbaarder

Kinderen zijn vatbaarder voor het coronaviru­s dan eerst gedacht. Als je dat leest, dan ga je als grootouder toch even nadenken over wie je gaat uitnodigen met kerst. Zou het niet beter zijn om eens te kijken naar Finland, waar het virus zo goed als onder controle is?

FREDDY DUSCHEK, NIEL

Familiale kring

Mogen we straks dan toch Kerstmis vieren? De kans is groot. Geen groot feest met alle toeters en bellen, maar in beperkte kring en op een veilige manier. Wat dat betekent, zoeken de regering en de experts maar uit. Ik denk eraan liefst thuis te vieren, in familiale kring. Maar daarna moeten we terug in de pas lopen, anders gaat het weer de verkeerde kant uit en dat is wat we zeker niet willen.

LEO VAN STAAY, WUUSTWEZEL

Actiegroep voor oma’s

Misschien moeten we toch eens een actiegroep oprichten voor alleenstaa­nde oma’s. Want we hebben het weeral zitten: Kerstmis alleen vieren. Ik ben 74 jaar en heb twee kinderen en vijf kleinkinde­ren, allemaal volwassene­n. Heel leuk dat mijn kinderen met hun gezin Kerstmis kunnen vieren, maar generaties mengen mag niet. Is er soms een goede kerstshow op tv? Anders zal ik maar vroeg gaan slapen ...

EULALIE STESSENS, ANTWERPEN

Lichtpuntj­e

Ik hoop Kerstmis te vieren met mijn dichtste familie. Ik begrijp dat dit allemaal nog heel onzeker is, maar wij zijn allemaal de hele kerstvakan­tie thuis en zitten dus zeven dagen ‘in quarantain­e’ voordat we samenkomen om Kerstmis te vieren. Ik hoop er vurig op, toch een klein lichtpuntj­e in deze sombere dagen.

ELS, KALMTHOUT

Eenzame kerst

Ik maak me geen illusies: ik verwacht niet dat er tegen Kerstmis een grote versoepeli­ng komt. Ik bereid me nu al voor op een ‘eenzame’ kerst, zonder intense contacten van kinderen en kleinkinde­ren. Ik troost me met de gedachte dat ik in die situatie niet alleen zal zijn. Maar ik blijf hoopvol en durf al uit te kijken naar Pasen, wanneer de kaarten wellicht anders zullen liggen. Een kerstfeest in mineur is niet het einde van de wereld. Hoop moet er zijn, en hoop doet leven.

PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR

Overslaan

Dit jaar zullen we alles maar even overslaan, ik denk dat dit nu slimmer is. We gaan toch geen contacten creëren omwille van Kerstmis, oudjaar of nieuwjaar? Liever in de loop van volgend jaar een normaal leven met etentjes en reizen, dan nu onvoorzich­tig te zijn. Wij volgen al sinds het begin van de crisis de richtlijne­n van de overheid en waren verbaasd dat de grenzen in juni al opengingen. Wij zijn steeds thuisgeble­ven en overleven dit ook wel.

DIRK DE JAEGHERE, ANTWERPEN

 ?? FOTO ID/ LIEVEN VAN ASSCHE ??
FOTO ID/ LIEVEN VAN ASSCHE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium