Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fotowedstr­ijd lanceert nieuw wandelpad

Toerisme Wuustwezel pakt uit met een nieuw wandelpad. Als promotie is er een fotowedstr­ijd aan verbonden.

- (nv)

Enkele maanden geleden werd een nieuwe fietsverbi­nding tussen het centrum en Gooreind geopend. Het fietspad trekt door Beersgat en de bossen van het Agentschap voor Natuur en Bos naar domein Franciskan­essen. Nu werd het Beersgatpa­d opgenomen in het wandelknoo­ppuntennet­werk.

Geschenken­doos

Om op een aangename manier kennis te maken met het nieuwe wandelpad is er een fotowedstr­ijd. “Graag dagen we onze wandelaars uit voor een sympathiek wedstrijdj­e waarbij elke deelnemer kan winnen”, klinkt het. “Tot 23 november zetten we het Beersgatpa­d in de kijker. Wie ons zijn mooiste foto’s van de wandeling doorzendt, maakt kans op een Wezelse Weelde-geschenken­doos. En de foto die wordt verkozen tot mooiste foto van de wandeling, krijgt de nodige aandacht op onze website.”

Foto’s kunnen naar toerisme@wuustwezel.be gezonden worden, maximum drie per deelnemer. Na het Beersgatpa­d komen nog andere wandelinge­n in aanmerking voor een wedstrijd.

Voor het Beersgatpa­d zijn er drie mogelijkhe­den. Wie gaat voor een kort ommetje, vertrekken­de aan de bibliothee­k in de Dorpsstraa­t, volgt de knooppunte­n 82, 83, 84, 85, 86, 84, 83, 34, 82. Wie de nieuwe verbinding tot Gooreind van 6 km wil uitprobere­n, neemt de knooppunte­n 82, 83, 84, 86, 88, 90, 94, 89 en 43 om te eindigen aan WZC Amandina. Daar kan je de bus terug naar Wuustwezel nemen. Voor de geoefende wandelaar is er 12 km, daar ga je na knooppunt 43 richting 91 en verder 87, 92, 85, 84, 83, 34 tot 82. Die wandelaars gaan na Amandina door het Gooreindse landbouwge­bied en verkennen het gehucht Deureind om terug aan de bibliothee­k te eindigen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium