Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wees gerust, den Tuub zal niet verdwijnen”

Tubantia Borgerhout definitief vertrokken uit Rivierenho­f, fusie in de maak met FC Stabelino

- JAN STASSIJNS

Een fusie lonkt voor Tubantia Borgerhout en FC Stabelino. Voorlopig staat het nog in zijn kinderscho­enen, maar er wordt wel over gepraat. “De verhuis van Tubantia naar de terreinen van Stabelino biedt opportunit­eiten voor beide clubs”, zegt voorzitter van ‘den Tuub’, Ronny Verhaert.

Tubantia Borgerhout heeft zijn vertrouwde stek in het Rivierenho­f verlaten en speelt sinds het begin van het seizoen op de velden van FC Stabelino in Park Groot Schijn. Beide clubs werken daarom al intensief samen, een samenwerki­ng die heel erg goed verloopt. Zo goed zelfs dat er sprake is van een fusie, al staat dat voorlopig nog in zijn kinderscho­enen. Er zijn nog enkele gevoelighe­den waar beide clubs het eens over moeten geraken, zoals het stamnummer, de naam en de clubkleure­n.

Stamnummer 64

Toch zitten ze ook daar al op dezelfde lijn. “Een nieuwe vzw met stamnummer 64 van Tubantia is zeker mogelijk”, stelt Herman Beyaert, secretaris van Stabelino. “Maar we willen de eigenheid van onze club wel behouden. De terreinen en de kantine zijn wel de onze, he. Maar in een gedeelde naam, Tubantia-Stabelino, kunnen we ons wel vinden.” Daar denkt Ronny Verhaert, voorzitter van ‘den Tuub’, hetzelfde over. “Waarom niet?”, zegt hij. “We zouden zeker niet de eerste club zijn om het op die manier te doen. We willen ons stamnummer niet zomaar te grabbel gooien. Aan onze 64 gaat een geschieden­is van meer dan 110 jaar vooraf. Er is dus al over gesproken, maar we gaan er nog meer over babbelen in de toekomst.” Tubantia telt vandaag zes jeugdcoron­acrisis ploegen en een eerste ploeg in vierde provincial­e. Stabelino heeft nog twee veteranenp­loegen. “Maar we hebben ook al een tweede ploeg opgesteld, met spelers van de twee clubs”, zegt Verhaert. “Dat toont wel aan dat het vertrouwen goed zit.”

“Kwestie van overleven”

“Voor de twee clubs is het een kwestie van overleven”, zegt Beyaert. “En samen staan we sterker.” Intussen liggen de terreinen van Tubantia in het Rivierenho­f, bij het kasteel, er verlaten bij. Het is de laatste sportclub die is vertrokken uit het centrum van het park. Op termijn wordt de kantine afgebroken en wordt de site ingevuld als parkzone. Een concrete timing daarvoor bestaat er nog niet. “Het was niet leuk om te vertrekken”, zegt Verhaert. “Maar al bij al is die verhuis goed verteerd. En de nieuwe locatie op Stabelino biedt opportunit­eiten voor ons alle twee. Wees gerust, den Tuub zal niet verdwijnen.”

“En ook Stabelino niet”, verzekert Beyaert.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Frans Stabel en Herman Beyaert van Stabelino en Ronny Verhaert van Tubantia op de terreinen van Stabelino.
FOTO PATRICK DE ROO Frans Stabel en Herman Beyaert van Stabelino en Ronny Verhaert van Tubantia op de terreinen van Stabelino.
 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Tubantia Borgerhout is definitief weg uit het Rivierenho­f. De kantine van stamnummer 64 wordt dan ook leeggehaal­d.
FOTO VICTORIANO MORENO Tubantia Borgerhout is definitief weg uit het Rivierenho­f. De kantine van stamnummer 64 wordt dan ook leeggehaal­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium