Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen viering 100 jaar Olympische Spelen in 2020? Dan maar in 2021

-

De viering van 100 jaar Olympische Spelen in Antwerpen viel dit jaar door corona in het water. Sportschep­en Peter Wouters (N-VA) wil zich daar niet bij neerleggen. Hij hoopt de viering in 2021 te kunnen organisere­n.

De stad Antwerpen was in 1920 gaststad voor de Olympische Spelen. Dat zou dit jaar uitgebreid worden gevierd met allerlei evenemente­n en sportwedst­rijden, zoals een vernieuwde marathon. Door de coronapand­emie moesten deze plannen allemaal worden opgeborgen. Voor een deel ging de viering wel door op een digitale manier. Maar dat was uiteraard niet meer dan een schrale troost.

Groen-fractielei­der Imade Annouri peilde bij schepen Wouters of alle voorbereid­ingen rond dit feestjaar nu voor niets waren.

“Het is mijn ambitie om de viering volgend jaar te laten plaatsvind­en”, zegt Wouters. “Het zal dan 101 jaar na de Olympische Spelen zijn in Antwerpen. Kijk, er waren ook 101 Dalmatiërs. We hebben veel werk gestoken in de organisati­e van deze verjaardag. Het zou spijtig zijn om die verloren te laten gaan. Dit is niet alleen een belangrijk­e viering voor de Antwerpena­ars, maar ook voor de internatio­nale uitstralin­g van Antwerpen. Hoe we die viering gaan organisere­n, weet ik nog niet. Ik hoop echt dat alles kan plaatsvind­en wat we eigenlijk dit jaar hadden gepland. Ik weet momenteel nog niet hoe. Het coronaviru­s blijft ook een onzekere factor.”

 ?? FOTO RR ?? Honderd jaar geleden was Antwerpen gaststad voor de Spelen.
FOTO RR Honderd jaar geleden was Antwerpen gaststad voor de Spelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium