Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben slechts één doel: de veilige zesde plaats”

Lierse K. onder zware druk: winnen is absolute must

- KURT GULDENTOPS

Beetje bij beetje droogde de ferme uppercut die Lierse K. vorig weekend incasseerd­e in Molenbeek de voorbije dagen op in verse hoop. Met een trip naar rode lantaarn Club NXT vanavond heerst er hoe dan ook alarmfase oranje op het Lisp. Alleen winst op Daknam kan de rust enigszins doen terugkeren.

Na één derde van het seizoen mag het duidelijk zijn: Lierse heeft de komende maanden nog één grote uitdaging bij zijn onverwacht­e terugkeer in 1B en dat is de veilige zesde plaats pakken. Een opdracht met een hoge moeilijkhe­idsgraad, zoveel is intussen zeker. De druk zal zelden van de ketel kunnen. Laat daar de opdracht vanavond bij Club NXT al een uitgelezen voorbeeld van zijn. Een zege en niks anders kan de Lierenaars op Daknam vooruit helpen.

Na de euforie in Seraing, de malaise in Molenbeek. Is Lierse intussen bekomen van die opdoffer bij het tienkoppig­e RWDM?

Hannes Smolders: “Zo’n zwakke tweede helft laat natuurlijk sporen na. Laten we zeggen dat de ontgoochel­ing toch wel héél groot was. Zo hoort het ook. Na die gemiste penalty en rode kaart voor RWDM had iedereen bij ons een heel ander wedstrijdv­erloop voor ogen. Dat maakt het dubbel pijnlijk. En we kunnen alleen maar onszelf voor het hoofd slaan. Dat vierde kwartier was echt een regelrecht­e ramp. We zondigden zowat tegen alle wetten in het voetbal.”

Het overkwam jullie niet de eerste keer dit seizoen. En dan zeggen de grootste critici: Lierse hoort simpelweg niet thuis in deze reeks.

“Daar ben ik het niet mee eens. Akkoord, de manier waarop we zaterdag uit de kleedkamer kwamen, sloeg nergens op. En dat overkwam ons inderdaad al wel eerder. We hebben geen te beste statistiek­en in het vierde kwartier. Maar op Seraing deden we het dan weer perfect. Het is ook niet zo dat we week na week overklast worden. We hebben echt wel een plaats in 1B.”

Na de recente 3 op 18 kan die stelling wel wat voeding in het klassement gebruiken.

“Dat klopt. We moeten onszelf ook meer belonen. Dat deden we dit seizoen veel te weinig. Gehaaider zijn om punten te pakken. En vooral ook wil tonen en het in ons hebben om absoluut te willen winnen. De matchen dat we heel veel grinta en mentalitei­t op de mat legden, pakten we ook punten. Nu, ons doel is heel duidelijk. We willen die veilige zesde plaats pakken. Daar ligt de focus en daar is deze week nog over gesproken.”

Om de aansluitin­g enigszins te behouden kan er vanavond bij Club NXT maar beter gewonnen worden?

“Op

RWDM lieten we de kans liggen om ons wagonnetje aan te pikken, dat wille we heel graag straks op Daknam wel doen. Maar makkelijk wordt het zeker niet. Iedereen wil van Club NXT winnen, maar de statistiek­en leren dat het in eigen huis nog maar één keer verloor. Lommel, Union, Deinze en Westerlo, allemaal lieten ze er al punten. Het is nu aan ons om de horde wel met succes te nemen. En daar hebben we in eerste instantie een perfecte mentalitei­t en honderd procent concentrat­ie voor nodig. De hele wedstrijd lang. Hopelijk kunnen we dat brengen. Net zoals het ons twee weken geleden bij Seraing lukte.”

Om met een positieve noot te eindigen: zelf maak je wel opnieuw deel uit van de basis na een moeizaam competitie­begin?

“En dat doet deugd. De trainer koos bij de start niet meteen voor mij. Ik had ook weinig in te brengen, want de jongens die mijn positie bevolkten, deden het uitstekend. Dan moet je je klaarstome­n tegen wanneer die kans er toch een keertje komt. Dat heb ik proberen te doen. Natuurlijk is het zoveel leuker als je op dat veld staat. Het is nu mijn doel om de club van mijn hart in 1B te houden. Daar wil ik de komende maanden alles voor geven.”

“Het is niet zo dat we week na week overklast worden. We hebben echt wel een plaats in 1B.”

Hannes Smolders

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium