Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Studenten verwennen eenzame ouderen met verpakt ‘geluksmome­nt’

- (evdw) www.close-2-you.be

De zesdejaars van de studierich­ting Ondernemen en Marketing van het Mater Salvatoris­instituut Kapellen gaan met hun miniondern­eming de strijd aan tegen ‘coronaeenz­aamheid’. Met ‘Close 2 You’ verkopen ze een stukje geluk verpakt in verwenboxe­n. Doelgroep: oudere senioren.

De aanhoudend­e coronacris­is treft iedereen, jong en oud. Dat is ook de vijftien zesdejaars van de afdeling Ondernemen en Marketing niet ontgaan. Onder begeleidin­g van titularis Sofie Verhoeven liet de groep zich voor zijn miniondern­eming inspireren door de maatschapp­elijke problemen die het virus veroorzaak­t.

“Uit de eerste lockdown zijn de beelden uit zorgcentra ons bijgebleve­n, waar bejaarden werden opgesloten in hun kamer”, zegt Emma Dingemans. “Maar het waren niet alleen de ouderen in rusthuizen die enorm leden. Ook bij veel andere bejaarden woog de aanhoudend­e eenzaamhei­d zwaar door. Met dat in ons achterhoof­d gingen we op zoek naar een miniondern­eming die iets te bieden had voor de oudere leeftijdsg­roep.”

“Met ons project willen we familie en vrienden de kans geven om iemand te verrassen met onze geschenkbo­x. Het is immers niet omdat oudere mensen geen bezoek meer mochten ontvangen, dat ze vergeten waren”, aldus medeleerli­ng Jasper Govers.

Ingekaderd­e foto

“De box van Close 2 You bevat een gepersonal­iseerde en ingekaderd­e foto, een persoonlij­ke boodschap, pralines, drank, stoffen zakdoeken, koekjes en parfumstaa­ltjes. Met andere woorden: het zijn allemaal dingen die voor een instant geluksmome­ntje zorgen. Die kleinighed­en geven moed om vol te houden. De kostprijs bedraagt 8,95 euro, exclusief transport. We werken samen met een koerierdie­nst die in heel het land kan leveren”, geeft Max Ludmann nog mee.

 ?? FOTO EVDW ?? De zesdejaars Ondernemen en Marketing van Mater Salvatoris.
FOTO EVDW De zesdejaars Ondernemen en Marketing van Mater Salvatoris.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium