Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gemeentehu­is in het park kan horecazaak worden

Gemeente betrekt bewoners ook bij keuze voor invulling van remise

- FILIP SPOELDERS

Het gemeentehu­is, de remise en het OCMW-huis van Lint moeten over enkele jaren een nieuwe functie krijgen. Om een idee te hebben van de mogelijkhe­den, heeft de gemeente een bevraging gehouden bij haar inwoners.

Over drie tot vier jaar moet het Huis van de Lintenaar langs de voorzijde van ontmoeting­scentrum De Witte Merel opgericht zijn. Dit nieuwe gebouw zal plaatsen bieden aan alle gemeenteli­jke diensten, het OCMW, de bibliothee­k en vergaderza­len voor onder andere de gemeentera­ad. Hierdoor komen het OCMW-huis in de Liersestee­nweg, het gemeentehu­is en de remise in het park leeg te staan.

“Over de toekomstig­e invulling van deze gebouwen hebben we nog geen beslissing genomen. We bespreken dit momenteel uitvoerig en mogelijk weten we volgend jaar meer”, zegt schepen voor Openbare Werken, Stanny Tuyteleers (CD&V).

Tijdens een uitgebreid­e bevraging onder de Lintenaren werd onder andere gepolst naar de voorstelle­n van de inwoners. Zij zien het gemeentehu­is het liefst evolueren naar een ceremonieh­uis of horecazaak. De remise kan plaats bieden aan vergader- en tentoonste­llingsruim­ten terwijl het OCMW-huis misschien wel een coworkingp­lek kan worden.

Inspraak

“We gaan uiteraard rekening houden met deze voorstelle­n. Daarnaast gaan we onderzoeke­n of private partners mee in het verhaal wensen te stappen, zodat we de gebouwen kunnen verhuren”, zegt burgemeest­er Harry Debrabande­re (N-VA). “Zo zou bijvoorbee­ld iemand een horecazaak kunnen uitbouwen in het gemeentehu­is. Ook het Kempens Landschap is een interessan­te partij om oude historisch­e gebouwen te beheren. Het park moet uiteraard toegankeli­jk blijven voor iedereen. We hopen deze puzzel zo snel mogelijk te leggen, maar we moet hoe dan ook wachten tot onze diensten naar het Huis van de Lintenaar kunnen verhuizen.”

Dit project zal dus nog een paar jaar lopen. “Het lastenboek om een architect aan te stellen voor het Huis van de Lintenaar, is de deur uit. Tijdens de opmaak van de plannen zullen de Lintenaren zeker nog inspraak krijgen”, besluit schepen Tuyteleers.

In dezelfde bevraging suggereree­rden de inwoners van Lint om ook informatie­zuilen en openbare computers te voorzien in het Huis van de Lintenaar. De huidige cultuuren sportzaal zullen eveneens deel blijven uitmaken van die toekomstig­e gemeenteli­jke site.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Komt er in het huidige gemeentehu­is een horecazaak met zicht op het park?
FOTO FILIP SPOELDERS Komt er in het huidige gemeentehu­is een horecazaak met zicht op het park?
 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Het Huis van de Lintenaar verhuist naar de Witte Merel.
FOTO FILIP SPOELDERS Het Huis van de Lintenaar verhuist naar de Witte Merel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium