Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Privépartn­er gezocht voor horeca in Huis Hellemans

Oppositie is tegen

-

Om Kunstencen­trum Huis Hellemans niet meer te laten uitbaten door de gemeentedi­ensten en vrijwillig­ers gaat Edegem op zoek naar een private uitbater. Kunst en horeca moeten daar samenkomen.

Het Edegemse N-VA-bestuur maakte begin deze legislatuu­r al de keuze om meer diensten en invullinge­n van gemeenteli­jke gebouwen uit te besteden. Op de gemeentera­ad van maandag start het proces om een uitbater te zoeken voor Huis Hellemans. Ondanks protest vanuit de oppositie.

“Via een lastenboek gaan we op zoek naar een partner die een horecaconc­ept wil uitbouwen. Eén dat uitstekend past binnen de kunst- en cultuursfe­er van het huis en het naastgeleg­en nieuwe vrijetijds­centrum Kruispunt”, legt cultuursch­epen schepen Koen Michiels (N-VA) uit.

De uitbater zal een overeenkom­st aangaan van minstens 27 jaar. “Een bijzonder aandachtsp­unt is dat de horeca-uitbating niet concurrent­ieverstore­nd mag zijn. We gaan op zoek naar een partner die een andere doelgroep aanspreekt dan de reeds aanwezige horeca in het centrum. De tuin van Huis Hellemans wordt mee in erfpacht gegeven. Visueel vormt die een geheel met de tuin van VTC Kruispunt. De concession­aris zal een aanbod van minimum zes meerdaagse tentoonste­llingen per jaar moeten aanhouden”, vult burgemeest­er Koen Metsu (N-VA) aan.

Als het lastenboek maandag wordt goedgekeur­d, moeten kandidaten zich uiterlijk tegen 13 januari 2021 aanbieden en ten laatste op 23 februari een voorstel indienen. In april zal Edegem maximum drie voorkeurbi­eders uitkiezen waarmee verder wordt onderhande­ld. Zonder uitstel zal de opdracht in juni 2021 definitief worden toegewezen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium