Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jo had een gouden hart en handen”

Buurt houdt emotionele wake voor doelman Jo Engelborgh­s (49)

- JAN BOEY

Jo Engelborgh­s (49), kinesist en ex-doelman bij onder meer Koninklijk­e Rupel Boom FC, is vorige vrijdag onverwacht overleden. Donderdaga­vond vond op initiatief van de buren een wake plaats met kaarsjes, stilte en applaus.

Iets voor 18u werden tientallen kaarsjes aangestoke­n die voor de woning van Jo Engelborgh­s in de Bosstraat in Boom in de vorm van een hartje waren gelegd. Met dit gebaar maakten de buren duidelijk dat ze Jo en zijn gezin een warm hart toedragen.

Buurvrouwe­n Jessica, Cindy en Christa hadden het voorbije weekend via een briefje in de bussen alle Bosstraatb­ewoners opgeroepen om coronaproo­f deel te nemen aan een herdenking­splechtigh­eid voor Jo. Daar werd massaal gevolg aan gegeven. Vele tientallen mensen stonden aan hun voordeur buiten en overal brandden kaarsjes.

“Altijd vrolijk”

Jo Engelborgh­s was als buurman, als keeper van Boom en zeker ook via zijn beroepsbez­igheid als kinesist, erg geliefd. Buurtbewoo­nster Kim Van Putte beaamt. “Hij was altijd vrolijk en enthousias­t en als je hem op straat tegenkwam, zei hij steeds van ver goeiendag. Ik kan echt niets slechts over hem zeggen. Wat een drama, zo jong”, zegt Kim.

Ook Jo’s vrouw Inge woonde de wake bij. Een minuut voor 18u las buurvrouw Christa een tekstje voor. “We houden hier vandaag een minuut stilte voor Jo. Ter ere van de man met het gouden hart en handen. We gaan je missen Jo”, luidt het. Om stipt 18u volgde een volle minuut stilte, waarna een luid en erg gemeend laatste applaus weerklonk, dat eveneens zowat een minuut duurde.

De afgelopen dagen werden al sjaals van KFC Boom, kaarsjes en bloemen aan zijn huis neergelegd. Jo overleed vrijdag 13 november. Hij werd in september 49 jaar. Hij laat zijn vrouw Inge en vier kinderen achter. De uitvaart vindt zaterdag in intieme kring plaats.

 ?? FOTO JB ?? Voor de woning van Jo Engelborgh­s werd een hart met kaarsen gevormd. De wake maakte veel indruk.
FOTO JB Voor de woning van Jo Engelborgh­s werd een hart met kaarsen gevormd. De wake maakte veel indruk.
 ?? FOTO RR ?? Jo Engelborgh­s.
FOTO RR Jo Engelborgh­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium