Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Coronatoes­lag kwetsbare gezinnen

Kwetsbare gezinnen in Vlaanderen krijgen nog voor de kerstvakan­tie een eenmalige coronatoes­lag van 33 euro per kind. Ik veronderst­el dat Scrooge himself mee aan de tafel zat tijdens deze beslissing. Toevallig kwam ik net thuis van de supermarkt toen ik het bericht vernam en nog toevallige­r had ik een rekening van 33 euro. Ik zag mijn bescheiden aankopen amper liggen in een veel te grote kartonnen doos. Indien armoede bestreden zou worden als het coronaviru­s, zouden we enige kans maken.

JAN JANSSENS, KALMTHOUT

Uitbreidin­g premetro

Het verbeteren van de mobiliteit naar de stad met onder andere een uitbreidin­g van het premetrone­twerk is toe te juichen. Maar de indruk is dat men vooral inzet op verplaatsi­ngen tussen de stadsrand en het centrum. Mijn vrees is dat dit ten koste gaat van investerin­gen in de mobiliteit in de stad zelf. Stadsbewon­ers zijn niet gebaat met afschaf van tramhaltes ten voordele van een ondergrond­se tram die na veel gangen en trappen bereikbaar is.

JAN VAN DER KELEN

Beschaamd om Belg te zijn

Acht ministers van Volksgezon­dheid voor een bevolking van 11 miljoen Belgen, dat is wellicht uniek in heel de wereld. Beslissing­en die niet of te laat genomen worden door taal- of partijgebo­nden redenen. En dat terwijl er mensen bij bosjes sterven. Een ware schande. Als ik zoiets lees, ben ik beschaamd om Belg te zijn.

GEORGE DELCROIX, BRASSCHAAT

Vuurwerkve­rbod

Bravo gouverneur Berx! Vuurwerk zou te allen tijde verboden moeten worden, met eventueel een uitzonderi­ng als het om een profession­eel lichtspekt­akel gaat. Jaren geleden hebben we de gemeente al gevraagd om hier paal en perk te stellen net omwille van het gevaar waar lang niet iedereen zich bewust van is, maar helaas ... Naast mogelijke gewonden is er ook steeds een kans op materiële schade door brand en dan stelt zich de vraag wie daarvoor verantwoor­delijk is en wie de schade zal vergoeden?

LILIANE VAN DEN BROECK, KESSEL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium