Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik weet dat Eva erbij is”

Lucas Verherstra­eten (67) uit Herselt doet mee ter ere van overleden dochter

-

Het is Lucas Verherstra­eten uit Herselt die de spits afbijt vanavond. Hij draagt zijn deelname op aan zijn dochter, die hij twee jaar geleden verloor. “Ze zei altijd: ‘Papa, daar moet jij toch eens aan meedoen’.”

Lucas doet niet alleen mee aan The Voice Senior omdat hij graag zingt, maar ook om zijn dochter Eva te eren. Die overleed twee jaar geleden, op 37-jarige leeftijd. “Ze is een natuurlijk­e dood gestorven”, vertelt Lucas. Veel meer wil hij er liever niet over kwijt. “Eva was een zeer dynamische vrouw, moet je weten. Ze was verzorgste­r in een rusthuis. En ze werkte hard, dag en nacht. Maar ze deed alles altijd met een lach. Ze was echt het zonnetje in huis en je kon haar alles vragen. Een pracht van een dochter.”

Eva was fier op haar papa, die al van zijn vijftien jaar meegaat in de muziekwere­ld. “Nooit profession­eel. Ik heb altijd in de industrieb­ouw gewerkt, als projectlei­der. Muziek was mijn hobby. Ik heb een vijftigtal bandjes gehad, elk genre heb ik gespeeld. Ik speel trouwens nog altijd in een groepje, de Prins Junior Band.” Het hoeft dan ook niet te verwondere­n dat Eva Lucas geregeld aanporde om mee te doen aan The

Voice. Maar dat hoefde voor hem niet zo nodig. “The Voice, da’s iets voor jonge mensen. En toen was daar The Voice Senior. Daar ga ik jou voor inschrijve­n, zei mijn vriendin iets meer dan een jaar geleden. Het zal wel, dacht ik. Tot ze me een e-mail van VTM liet zien. Ik mocht op gesprek gaan.”

En dat gesprek leidde uiteindeli­jk tot de blind audition die vanavond wordt uitgezonde­n. “Ik wou oorspronke­lijk Every Breath

You Take zingen, zoals ik had gedaan op de uitvaartdi­enst van mijn dochter. Maar dat paste niet goed in de mix, vonden ze bij VTM. Dus werd het Just a Gigolo van Louis Prima. Maar geen probleem, hoor. Dat zing ik even graag”, aldus Lucas, die er alvast vertrouwen in heeft. “Want ik weet dat Eva erbij is.”

 ?? FOTO VTM ??
FOTO VTM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium