Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog even geduld, we zijn hier bij Pfizer volop bezig met ons vaccin”

Amber Verhaert (26) Quality Specialist Operations bij Pfizer en kapitein bij vrouwenplo­eg van Wuustwezel

-

Amber Verhaert werkt al vijf jaar voor Pfizer, de farmareus uit Puurs die vorige week de wereldpers haalde met een coronavacc­in dat voor meer dan 90% effectief blijkt te zijn. Als ‘Quality Specialist Operations’ ziet Verhaert toe op de interne en externe kwaliteits­standaarde­n van de Pfizer-producten. Voor Verhaert en haar collega’s is het momenteel dus alle hens aan dek.

Bij de vrouwenplo­eg van Wuustwezel vindt ze in normale omstandigh­eden de perfecte uitlaatkle­p. Verhaert is de kapitein van de eerste provincial­e ploeg. “Bij de herstart van de competitie in januari heb ik toch mijn bedenkinge­n... Trainingen, tot daar aan toe. Maar wedstrijde­n? Voetbal blijft een team- én een contactspo­rt. En in ons geval met werkende mensen. Als die dan ook nog eens matchen gaan betwisten, breng je wel heel veel verschille­nde bubbels samen.”

Dat zou natuurlijk fel contraster­en met de strenge coronapoli­tiek die Pfizer toepast. Het dragen van een mondmasker is er altijd en overal verplicht. Ook in de eerste seizoenshe­lft viel Verhaert enkele keren steil achterover van verbazing. “Het feit dat we nog samen mochten douchen, zelfs tot vlak voor de lockdown, vond ik zeer bizar. Want om de doucheruim­te te bereiken, bots je soms bijna tegen elkaar. En douchen met een mondmasker... Dat gaat niet hé. De ene club ging er ook lakser mee om dan de andere. Je zat met een grijze zone. Daar moet de Belgische voetbalbon­d deze keer paal en perk aan stellen. Het hele kleedkamer­gebeuren vind ik not done, omdat er tot op heden geen vaccin is. En een derde coronagolf willen we toch allemaal vermijden? Ik raad iedereen aan nog even vol te houden en in afwachting van een vaccin uit te kijken naar de leuke voetbaljar­en die volgen. We zijn ermee bezig. Pfizer

to the rescue.” (lacht)

“Trainen, tot daar aan toe. Maar wedstrijde­n spelen? Het hele kleedkamer­gebeuren vind ik not done. Je botst er soms bijna tegen mekaar. En douchen met een mondmasker op, dat gaat niet, hé.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium