Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Guardiola verlengt bij City, nu De Bruyne nog (en Messi?)

-

Pep Guardiola heeft zijn contract als trainer van Manchester City met twee jaar verlengd tot 2023. Het contract van Guardiola liep eind dit seizoen af en dus waren er wat geruchten omtrent de toekomst van de tweevoudig Champions Leaguewinn­aar. Maar als hij zijn contract uitdient, zal hij zeven jaar bij City zitten, zijn langste periode bij een club sinds hij in 2008 begon bij FC Barcelona. Daar bleef hij vier seizoenen, bij Bayern drie.

“Sinds ik bij Manchester City ben aangekomen, voel ik me zo welkom op de club en in de stad, dankzij de spelers, de staf, de supporters, de mensen van Manchester, de voorzitter en de eigenaar”, reageert de Catalaan op de contractve­rlenging. “We hebben sindsdien samen heel wat gepresteer­d. We hebben doelpunten gemaakt, wedstrijde­n en trofeeën gewonnen, en we zijn allemaal heel trots op die successen. Het is nu onze uitdaging om nog beter te worden en verder te ontwikkele­n. Ik kijk er erg naar uit om Manchester City daarbij te helpen.”

Nu Guardiola heeft bijgeteken­d, kan City werk maken van de spelersker­n. Te beginnen met de contractve­rlenging van Kevin De Bruyne. Die heeft nog een verbinteni­s tot juni 2023, maar City wil van hem een van de best betaalde spelers in de Premier League maken. De Bruyne zelf gaf vorige week in een interview met VTM aan dat hij zelf ook graag bij City wil blijven. Dat nieuwe contract lijkt er dus sowieso te komen.

En voor de opmerkzame voetbalvol­gers: Lionel Messi is eind dit seizoen einde contract bij FC Barcelona. De geruchten over een reünie met zijn ex-coach doen nu alweer de ronde…

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium