Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met deze resultaten hoop ik toch ergens aan de bak te kunnen”

21jarige Gilles Magnus droomt na goede resultaten als profession­al aan de slag te kunnen

- (mabe)

Enkele podiumplaa­tsen, een vijfde plaats in het eindklasse­ment en de beste Rookie van het seizoen: Gilles Magnus mag tevreden terugblikk­en op zijn debuutseiz­oen op het WK voor toerwagens. Bovendien heeft de 21-jarige Schotenaar er een goed oog in dat hij ook volgend seizoen opnieuw aan de start zal kunnen staan van het WK.

“Ik was eigenlijk al blij dat ik dankzij de steun van het nationale team de kans kreeg om dit seizoen in een Audi te kunnen deelnemen aan het WK”, zegt Magnus. “Het jaar voordien had ik wel een degelijk EK gereden, maar dat is in niets te vergelijke­n met een WK. Dat verschil is echt enorm groot.”

De resultaten op het WK dit seizoen waren dan ook beter dan Magnus zelf had verwacht.

“Dit is veel straffer dan ik ooit had durven te dromen. Achteraf bekeken zijn er altijd momenten waarop je als racer misschien anders had moeten reageren, maar dat is praat achteraf. Wat ik vooral wil onthouden, is dat we onze fouten tot een minimum hebben kunnen beperken.”

Wat wel in het voordeel van Magnus speelde, is dat de verwachtin­gen binnen zijn omgeving voor dit eerste WK niet al te hoog lagen. “Er was heel weinig druk, waardoor het comfortabe­l racen was. Het nationale team beloofde me dat als ik beste Rookie zou worden, er ook volgend seizoen budget voorzien zou worden. Die zekerheid heb ik nu dus eigenlijk al achter de hand.”

Toch hoopt de 21-jarige Magnus stiekem nog op ietsje meer.

“Ik droom er nog altijd van om als profession­ele rijder bij een groot automerk aan de slag te kunnen gaan. Ik weet dat dat niet gemakkelij­k wordt en besef maar al te goed dat het moeilijke tijden zijn. Het is nog maar de vraag of bedrijven als Audi, dat toch op de eerste plaats in mijn verlanglij­stje staat, volgend seizoen nog miljoenen in een fabriekste­am willen investeren. Ook de sponsorbud­getten zullen kleiner worden. Bovendien is de kans niet onbestaand­e dat ook racers uit andere takken van de autosport hun zinnen zullen zetten op het WK voor toerwagens. Het zal knokken worden, dankzij mijn goede resultaten hoop ik toch een streepje voor te hebben.”

 ?? FOTO RR ?? Schotenaar Gilles Magnus verbaasde in zijn eerste WK vriend en vijand met enkele knappe prestaties.
FOTO RR Schotenaar Gilles Magnus verbaasde in zijn eerste WK vriend en vijand met enkele knappe prestaties.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium