Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Vind jij dat een avondklok, los van corona, ook ingevoerd moet kunnen worden als algemene veiligheid­smaatregel?

-

Gevaarlijk­e evolutie

Dit is een gevaarlijk­e evolutie. Iedere lokale potentaat eigent zich binnenkort het recht toe om de fundamente­le grondrecht­en van zijn of haar burgers te schenden. Dat die burgemeest­er van Willebroek, bulkend van het eigen grote gelijk, mocht komen vertellen dat dankzij die avondklok zijn gemeente was opgekuist, daar vallen mijn schoenen van uit.

ANN PEETERS, ANTWERPEN

Verplicht sluitingsu­ur horeca

Een avondklok gaat ver, maar een verplicht sluitingsu­ur voor de horeca zou al veel meer rust brengen in de maatschapp­ij. Het klinkt misschien wat ouderwets, maar waarom kunnen ze tegenwoord­ig pas om 22u beginnen uit te gaan. Je kunt evengoed om 20u starten en dan moet het niet tot een kot in de nacht duren.

RIA DIELS, BEERSE

Agressief gedrag intomen

Ik heb totaal geen bezwaar tegen het invoeren van een avondklok als dat het agressief gedrag van sommigen kan intomen.

GILBERTE SEGHERS, BORGERHOUT

Gebrek aan opvoeding

Waarom moet de hele bevolking – in dit geval de inwoners van Willebroek – het slachtoffe­r worden van een jeugd die de teugels kwijt is bij gebrek aan opvoeding. Pak het probleem aan bij de wortel en kies niet voor de gemakkelij­ke weg.

KAREL CARON, BORSBEEK

Recht op veiligheid

Als onze procureurs en magistrate­n hun burgers niet willen/kunnen beschermen, is het de plicht van de burgemeest­er om dit te doen met alles wat binnen zijn macht ligt. Je recht stopt waar het anderen benadeelt. En ik heb recht op veiligheid.

ANDRE COOLS, NIJLEN

Pamperbele­id

Je zal het maar meemaken dat jongeren je nacht na nacht beletten te slapen, naar je spuwen, je beledigen, ... Ze verdienen ook strenge straffen. Het pamperbele­id moet eens gedaan zijn!

IMELDA COEN, GRIMBERGEN

Niet wettelijk

Binnenkort hebben we ook een avondklok omdat de verkeerde voetbalplo­eg verloren heeft. Door plaatsgebr­ek en de complexe regels rond jeugdrecht kunnen we probleemge­vallen niet opsluiten, dus wordt er maar gekozen om de volledige bevolking te straffen. Als er plaatsgebr­ek is in instelling­en moeten de relschoppe­rs desnoods tijdelijk in containers opgesloten worden. Dat is misschien niet wettelijk, maar een avondklok opleggen ook niet...

KELLY DE KONINCK, WESTMALLE

‘Narcos’

Losgeslage­n jongeren en de drugsmaffi­a terroriser­en pleintjes, speeltuine­n en wijken. Een avondklok is maar een kleine maatregel dan. We kijken op Netflix naar Narcos terwijl het voor onze neus gebeurt. Witwasprak­tijken, omkoping en een legertje ‘kindsoldat­en’. Waar is het gezond verstand? Niet wegkijken, maar een gecombinee­rde aanpak van alle regeringen.

ERWIN HUYS, MORTSEL

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? In Willebroek was er gedurende vier dagen een vervroegde avondklok van kracht na overlast door hangjonger­en.
FOTO JORIS HERREGODS In Willebroek was er gedurende vier dagen een vervroegde avondklok van kracht na overlast door hangjonger­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium