Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pizzabakke­r krijgt slag in gezicht na opmerking over mondmasker

Uitbater van pizzeria Hus-Hak 2 loopt een kapotte bril en gezwollen kaak op door agressieve klant

- KRISTIN MATTHYSSEN

Een rake klap, een kapotte bril, een gezwollen kaak en een reeks verfrommel­de eetkaarten. Zaakvoerde­r Ahmet Özer (56) van pizzeria Hus-Hak 2 in Zoersel is nog steeds onder de indruk van de agressie waarmee hij geconfront­eerd werd, nadat hij een klant die geen mondmasker droeg daarop attent had gemaakt.

Ahmet Özer (56) en zijn 50-jarige echtgenote zijn al meer dan dertig jaar bezig, waarvan 22 jaar in Zoersel. Pizzeria Hus-Hak 2 in Dorp naast de bibliothee­k staat bekend om zijn versgemaak­te pizza’s.

Met de coronamaat­regelen is er uitsluiten­d takeaway en thuislever­ing. “Dinsdagavo­nd, een half uurtje voor sluitingst­ijd, kwam een man hier binnen zonder mondmasker”, doet Ahmet zijn relaas. “Ik wees hem erop dat dat een wettelijke verplichti­ng is. Mopperend ging hij buiten een mondmasker halen, dat hij echter op zijn kin droeg. Waarop ik opnieuw een opmerking moest maken.”

“Terwijl we zijn pizza aan het klaarmaken waren, bleef hij mompelen en mopperen. Plots begon hij moeilijk te doen over de prijs. Daarna begon hij zich ook op te winden over de betaling met bankkaart.”

Wraak

Intussen had de man stiekem tientallen menukaarte­n die op de toog lagen op de grond gelegd om bij het verlaten van de zaak mee naar buiten te grissen. “Het waren er zeker honderd. Toen mijn vrouw dat zag en vroeg om die kaarten te laten liggen, werd hij agressief. Hij gaf een duw waardoor de pizza viel. Buiten aan de deur gaf hij mij vanuit het niets met zijn linkerhand een rake klap recht op mijn wang en gooide hij met zijn andere hand mijn bril op de grond. Ik zie heel slecht zonder bril.”

Ahmets vrouw zag het allemaal gebeuren en was heel angstig. “Buiten stond een kleine vrouw die iets ouder was dan hij, op hem te wachten. Ze reden weg in een oude beige Mercedes. Die vrouw was ook wel ontzet en riep: “Wat doe je nu, laat die mens met rust!””

De politie kwam ter plaatse en trof de ontredderd­e pizzamaker lichtgewon­d met verwrongen bril aan. De verdachte was toen al gevlogen.

Camerabeel­den

Hus-Hak 2 heeft vier camera’s binnen hangen. “Die beelden hebben al hun nut bewezen bij een eerdere diefstal. Ook nu hebben onze camera’s alles geregistre­erd, al speelde de echte agressie zich buiten af, waar geen camera hangt.”

De zoon van Özer plaatste de beelden donderdag op sociale media. Hij maakte het gezicht van de man onherkenba­ar, maar dreigde ermee het wel herkenbaar te maken als de dader zich niet zou aangeven. “Maar we zijn overeengek­omen dat hij dit niet zal doen, om het onderzoek niet te belemmeren”, zegt woordvoerd­er Greet Wouters van politiezon­e Voorkempen, die de camerabeel­den ook ontving van het restaurant.

Volgens Wouters gebeurt het in de politiezon­e Voorkempen sporadisch dat er discussies ontstaan tussen zelfstandi­gen en klanten over de mondmasker­plicht. “Dat het tot een handgemeen komt, is echter zeer uitzonderl­ijk.”

Hoewel hij onherkenba­ar werd gemaakt, zijn er toch al wat Zoerselaar­s die de verdachte menen te herkennen. Ook in een frituur in de buurt zou hij zich al misdragen hebben.

Ahmet liet op politieadv­ies de dokter een verslag maken van zijn kaak, die nog altijd gezwollen is. Zijn bril liet hij intussen voorlopig repareren, omdat hij echt niet zonder kan.

Ahmet Özer

Uitbater Hus-Hak 2

“Vanuit het niets gaf hij mij een rake klap recht op mijn wang en gooide hij mijn bril op de grond.”

 ?? FOTO KRISTIN MATTHYSSEN ?? Ahmet Özer met zijn herstelde bril in pizzeria Hus-Hak 2. Op zijn gsm toont hij een beeld van de bewakingsc­amera.
FOTO KRISTIN MATTHYSSEN Ahmet Özer met zijn herstelde bril in pizzeria Hus-Hak 2. Op zijn gsm toont hij een beeld van de bewakingsc­amera.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium