Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Huts Tower: wat vind jij van de plannen met de Boerentore­n in Antwerpen?

-

Uniek project

Je mag het niet altijd eens zijn met de flamboyant­e Fernand Huts. Maar hij speelt het toch maar klaar om een uniek project op poten te zetten. De Antwerpena­ren en vele Vlamingen zullen er trots op zijn. Het is een troef dat kunst en cultuur in dit statige gebouw uitgebreid aanwezig zullen zijn. Dat is goed voor het toerisme.

Ook de invulling met appartemen­ten, winkels en horeca is een troef. De directe omgeving zal levendiger worden. Het is wel jammer dat het logo van KBC moet blijven. Wat is de meerwaarde hiervan? Het is alleen maar reclame.

PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR

Historisch erfgoed

Ik vind dit schitteren­d nieuws. Een indrukwekk­end monument wordt bewaard en in glorie hersteld. Het is goed dat dit kan in een stad waar alle waardevoll­e monumenten tot ‘gewone’ oude wijken worden gesloopt. Er worden zielloze idioot ogende nieuwe gebouwen neergezet. Antwerpen zou beter eens in de leer gaan en kijken naar Brugge, Gent, Brussel en Rijsel. Daar wordt goed omgesprong­en met historisch erfgoed. De boerentore­n kan herleven in zijn originele staat. Dit is een knap initiatief.

DENNIS GREGORIUS, ANTWERPEN

Godsgesche­nk

Dit is een godsgesche­nk in deze droeve tijden. Fernand Huts, onze dank is groot. WILLY DUPON, MORTSEL

Prachtig panorama

De plannen zijn schitteren­d. Ik ben er beroepshal­ve vaak geweest. Ik kan me inbeelden wat voor mooie initiatiev­en in dit gebouw gerealisee­rd kunnen worden. Het panorama op zich zal veel bezoekers met verstommin­g slaan.

PAUL ENGELEN, MERKSEM

Gedrocht

De boerentore­n is het lelijkste gebouw van Antwerpen. Ik heb het altijd een gedrocht gevonden. Het past niet in Antwerpen. De toren zou beter afgebroken worden. Men zou er beter een nieuw gebouw zetten. FRANK CAP, SCHILDE

Niet in buitenland­se handen

Dit is natuurlijk goed nieuws. De boerentore­n komt niet in buitenland­se handen. Het wordt een verrijking voor de buurt en de stad. Winkelen, wonen en cultuur vormen de perfecte mix voor het stadscentr­um. JOHAN VAN MEENEN, ANTWERPEN

Grave gast

Het wordt nog maar eens bewezen dat cultuur belangrijk is. De politiek kan dit zelf niet verwezenli­jken. Fernand Huts is een grave gast.

JORIS JANSSENS, ANTWERPEN

Geen dikke nek

Dit is een tof idee. Ik ken Fernand Huts. Hij is de eenvoud zelve. Hij is niet zo’n dikke nek als Marc Coucke. Huts is er altijd voor zijn medemensen en is een goede werkge- ver. Laat hem er maar snel aan beginnen. Ik hoop dat de buurtbewon­ers niet te veel protestere­n. Dit is een aanwinst voor de stad.

RAYMOND VAN DE PERRE, ANTWERPEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium